Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Äntligen fått fota valpar igen (Varning för "valp-bild-bomb".)

Det kanske låter lite märkligt, men jag tillhör den skaran som faktiskt tycker att livet blivit bättre pga corona, eller snarare av att jobba hemifrån. Att få jobba hemifrån passar mig utmärkt, jag hinner mer "på jobbet" (fast just idag har jag kompensationsledigt för att 6:e juni inföll på en söndag.)  Mycket mindre intryck på dagarna gör också att mår mycket bättre. Hundarna trivs också utmärkt med att jag för det mesta är hemma. Och när jag är ledig vill jag helst träna hund eller fotografera, och det är ju aktiviteter som inte påverkats nämnbart av pandemin. Visserligen har alla hundtävlingar varit inställda, men det viktigaste för mig är inte att tävla utan att träna, och visst har det emellanåt varit trist att inte kunna umgås som vanligt med framförallt föräldrar, men de bor nära och vi har kunnat träffas utomhus. Men när "min" uppfödare haft valpar har det känts riktigt trist att inte kunna åka dit och fota. (Uppfödaren bor i en annan region och en bra bit att åka, så helst vill man kunna stanna kvar över natten. Och beroende på väder och årstid så kan man inte alltid fota valpar utomhus.)

Men nu har en klubbkompis valpar, och de bor nära och dessutom har ju vädret varit sådant att det var ganska lätt att boka in en eftermiddag med valpfoto i deras trädgård. Två shetland sheepdogvalpar, 6 veckor, två riktiga yrväder men ändå helt olika personlighet. Så intressant att studera deras personlighet och att den är så tydligt redan när de är så små. Den lilla blue merlen (den ljusa) var helt sanslös, hon kommer göra sin blivande agilitymatte väldigt lycklig (och sannolikt också lite trött emellanåt). Vi satte valparna på ett bord för att få upp dem i höjd med äppelträdets blommor och matte fick jobba ordentligt för att hon inte skulle hoppa ned. Jag blev faktiskt förvånad att det överhuvudtaget blev några hyfsat skarpa bilder på henne där hela hon var med. Den lilla trefärgade var mycket mer försiktig av sig, så hon var hyfsat still på bordet. Men när vi släppte lös dem tillsammans på gräsmattan var det full fart på båda. 

Inlagt 2021-06-07 10:47 | Läst 553 ggr. | Permalink
Jag går direkt på bilderna ;)
Vilka fiiina valpar och bilder du har tagit på dem. Man vill ha en till vovve eller två :))
Gillar verkligen din redigering där du har dragit ner på mättnaden skulle jag tro.

Kul med träning, det har blivit väldigt dåligt med träning för min del med min hund, kanske skulle ta upp det igen lite smått :)
Svar från Susan Hanserkers 2021-06-07 16:18
Tack!
Jo, jag hade kunnat ta blue merlen, men misstänker att maken hade haft synpunkter. För att inte tala om den gamla hunden, han vill nog helst inte ha någon valp som hänger i svans och öron så här på gamla dar.
Jag har nog både dragit ned mättnaden och "dragit" i kurvan t lite olika håll. Experimenterar och provar mig fram rätt mycket i Photoshop just nu, men är dålig på att dokumentera vad jag gör, Inte vidare klokt kanske eftersom jag sedan inte riktigt kommer ihåg vad jag gjort och då blir det ju svårt att lära sig något av det man gör...
Tycker ni om att träna tycker jag absolut att ni ska ta upp det igen. Den energin och glädjen jag får när vi tränar är värt så mycket. Och det är väldigt svårt att inte bli glad av en glad pumi som far fram och emellanåt är mer i luften än på marken. Kanske inte alltid belönas med högsta betyg och en och annan tjuvstart kan det också råka bli, men vi har roat många domare och tävlingsledare..Och kul har vi.
Joakim88 2021-06-07 19:06
Hej Susan, hehe jag förstår ;)
Du jag skriver aldrig heller upp hur jag redigerar men kör enbart lightroom och brukar inte redigera bilderna så värst mycket efteråt ändå. Men jag gillar din redigering på dessa :)

Ja vi gjorde det förr så jag får ta upp det igen. Maja gillar att söka efter dummyn och även hämta saker på kommando. Ja apport och sök så det får vi ta upp igen absolut :-)

Haha det är faktiskt huvudsaken att båda har roligt och tycker om det som ni gör :D
Vilken sötchock! Helt omöjligt att motstå. Gillar actionbilderna och då de springer i gräset. Det är möjligen lite mer naturligt än att vara uppe i träden även om blommorna blir en fin bakgrund och inramning.
Hälsningar Lena
Sista bilden var ju fantastiskt söt.
Rolig med valpar men också väldigt öh tröttsamt ;) men det är en kort period som man har fina minnen från.
Min gick på rallylydnad och omöjlig envis och gav ledaren huvudbry å gråa hår för alla hundar går att lära haha
Jag fick sluta