Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Det blev en ny kamera :)

Visade sig att det skulle kosta mer att reparera kameran än vad den var värd. Så det blev en Nikon Z6ii. Ett tag funderade jag på om jag både skulle köpa en ny och lagat den gamla att ha i reserv, men nu fick det bli skroten för den gamla.

Har inte hunnit testa så mycket, men idag fick den följa med på en skogspromenad efter jobbet och så här långt är jag väldigt nöjd. Råkade säga något om att den kändes väldigt lyxig var på maken muttrade något om att med tanke på priset så borde den kännas lyxig... 

Många trevliga funktioner, gillar att man hur ljus bilden blir i sökaren, innan man tagit bilden. Och den vridbara skärmen kommer alldeles säkert nyttjas när jag ligger och krälar på marken. Vattenpasset är en något jag borde använda med tanke på hur många väldigt lutande bilder jag tar. Ögonfokus var också en rätt trevlig funktion, nu ska jag bara försöka lista ut vad som är ett stort respektive litet djur. Och så kom det med några märkliga delar som jag inte har en aning om vad de ska vara till.

Inlagt 2021-04-14 22:01 | Läst 709 ggr. | Permalink
Grattis! Resultatet ser bra ut
Jag funderar och funderar Z6II eller Z7II och så ryktas om en Z8?
Vi får se var jag landar
Svar från Susan Hanserkers 2021-04-14 22:20
För mig var valet lätt. Jag kommer alltför ofta hem med väldigt många bilder. (En tur till uppfödaren när hon har valpar blir lätt 800 bilder.) Dessutom är jag väldigt dålig på att kasta bilder.... så färre pixlar var definitivt ett argument som talade för z6ii.
begust 2021-04-14 22:46
Jag förstår dig många TB blir det....
Ser fint ut, köpte du deras kitobjektiv också eller kör du med adapter? Jo det är en klar fördel att man ser vilken ljus bilden får i sökaren, så ligger man helt fel så kan man justera. Man kan också lägga in ett lite histogram i sökaren.
Svar från Susan Hanserkers 2021-04-15 03:11
Jo, histogrammet har vi lagt in i sökaren, mycket praktiskt. Den enda synpunkten jag har är att manualen som följde med var riktigt kass. Och till gamla kameran hade vi laddat ned manualen till manualviewer, men det verkar vara nedlagt. Maken hittade i alla fall en riktigt bra sida på nätet med massa information om alla inställningar så nu börjar jag på att ha koll.

Det blev både kit- gluggen, adapter och en 85mm 1,8. Sugen på en riktig, raktecknande vidvinkel också men kände att jag kanske skulle hejda mig en liten stund. Hade kunnat tänka mig att avstå kitgluggen, men maken tyckte den kunde vara bra att ha. Och han måste ju också få som han vill, han tar ju trotts allt kanske en promille av alla bilder. Bilderna här är tagna med 85:an.
pdahlen 2021-04-15 05:54
24-70/4 är riktigt bra. Något som Z6 är bra på är användningen av manuella objektiv tex Samyang 14/2,8 har för mig den finns till Z som manuell, tror också att den finns med AF med F fattning. Jag har den manuella 14/2,8 med F. Annars är Nikons 20/1,8 i Z riktigt bra, men den kanske är för nära 24? De fina bilderna ovan tog du dessa med 85/1,8?

Här kan man ladda ner den stora referens manualen för Z6 på svenska, mycket är likt Z6II

https://downloadcenter.nikonimglib.com/sv/products/493/Z_6.html

Den fulla manualen för Z6II ser inte ut att finnas på svenska (än), men den finns på engelska

https://downloadcenter.nikonimglib.com/en/products/556/Z_6II.html
Svar från Susan Hanserkers 2021-04-15 07:45
Tack, ska ladda hem manualerna.

Det är Samyang 14/2,8 jag sneglat lite på. Men ska leka lite mer med det jag redan köpt så jag inte köper alla leksaker på en gång.
Ja, alla bilderna ovan är tagna med 85/1,8.
Vilken fin vovve, toppen bilder blev det på den.
Grattis till en mycket fin kamera.

MvH
Johnny