Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Efter i tidsplanen

Eller, det kräver ju att man någonstans har en planering som man kan ligga efter…

Två veckor kvar till jul och jag har knappt börjat fundera på årets julfoto. Förra året la jag kanske ned lite väl mycket arbete och i år har jag knappt några idéer. Funderar på någon variant av ”De tre musketörerna” medan gamelman fortfarande finns med oss (blir ju inte riktigt samma sak med bara två musketörer) men jag får inte riktigt ihop konceptet.

Råkade klippa Spejja lite för kort så hon ser ut som en mus. (Tur att vi inte ska stå i rasmontern på Stora Stockholm Hundmässa i år.) Man kan ju fundera på varför i hela fridens namn man köper en ”klipp-ras” om man gillar att fota hundar, vill att de ser ras-typiska ut på bild och är kass på att hantera en sax.) Årets julfoto-tema får kanske bli ”Mössens julafton”, allt jag behöver göra är att runda av öronen lite och lägga till en svans i Photoshop.

Upptäckte att min hemsida har flest besökare från USA (inte för att det är så många, men ändå) så jag provar att skriva inläggen på engelska också. Om inte annat får jag ju träna på det.

 

Behind the schedule

Or maybe not, since I don´t have a schedule it´s not possible to be behind.

Two weeks until Christmas and I have no ideas for a Christmas-photo. Last year I put in a lot of work but this year I hardly have any ideas. Maybe “The tree musketeers” while the “old man” is still with us (it would be kind of weird with only two musketeers) but I can´t get the concept together.

I happened to cut Spejjas fur too short so now she looks like a mouse. (A good thing is that I haven´t planed for any exhibitions.) Sometimes I wonder why I chose a breed that needs grooming when I like to take photos, want the dog to look right in the photos and am crappy with the scissors. Maybe the theme for Christmas-photo this year will be “The mices Christmas Eve” (Swedish Christmas song). All I have to do is shorten her ears and give har a tail in Photoshop.

Spejja i sin nya frisyr - Spejja looking like a mouse

Förra årets jul-foto-projekt - Last years Christmas photos

Inlagt 2019-12-10 18:05 | Läst 213 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Vad är det för ras, den är supergullig med sina mysiga öron, kanonfin, LO
Svar från Susan Hanserkers 2019-12-10 20:00
Pumi. En liten, ca 10-15 kg ungersk vall- och herdehund. Inte så vanliga. Visst är de söta, men betydligt tuffare än de ser ut och absolut ingen soffhund. En ostimulerad pumi kan driva de flesta till vansinne.
Så gullig liten vän du har .den skulle jag inte ha något emot att ha här hos mig.
En mus vad då...
Sov gott båda
Gun-Inger