Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

En liten björn på myren

Hade en bildidé där jag ville fota på en myr. Tyvärr verkar det vara ganska dåligt med myrar i stockholmstrakten, men jag fick tips om en lättillgänglig på Ingarö. En liten bit att åka från Spånga, men inte så långt att det stoppar mig när jag fått en idé. Tänkte att jag kunde passa på att ta en promenad på Björnö samtidigt, har aldrig varit där men tänkt att jag ska dit någon gång. Och maken var ute och paddlade med en vän så jag hade hela dagen för mig själv och hundarna. (Visserligen följer maken gärna med ut, men jag kan tycka att det är skönt att vara ensam när jag fotar.) Så ut till Ingarö med kamera och hundar. Och ut på myren med vanliga skor på fötterna. Just då kändes det mindre genomtänkt, jag har ändå gått en hel del på myrar så man kan tycka att jag borde tänkt att gummistövlar hade varit ett bättre val. När vi nästan gått runt myren lyckades jag gå ned mig så att vänsterbenet sjönk ned ovan knät, tog några sekunder att dra upp benet igen. Om fötterna varit blöta innan så vad det inget mot var de var nu. Hade jag haft stövlar på mig så hade stöveln garanterat blivit kvar i myren. Dyngsur om både fötter och ben var det bara att vända hemåt, Björnö får bli en annan gång.  

Fick inte till bilden som jag sett i mitt huvud, men blev ganska nöjd med denna. (Bilden är ett panorama/Brenizer-metoden.)  Tycker hon ser ut som en liten björn på myren. Så nu letar jag nya, lättillgängliga myrar (där jag inte riskerar att gå vilse), verkar finnas en större längre ut på Ingarö... 

Inlagt 2022-09-10 23:23 | Läst 1379 ggr. | Permalink
Så gulligt !
Kul ide´. Inte alltid så lätt att få till dessa idéer, men jag tycker du lyckats riktigt bra här.
Fota ensam eller tillsammans med någon som också har en kamera är det bästa. Ibland är sambon med mig också och då känner jag mig bara stressad.
Men ta det försiktigt på myrarna, dom kan vara förrädiska om man inte känner till dom riktigt.
Har också testat Brenizer-metoden men bara som test, inte vid något "seriöst fall" Tycker det är lite svårt att få till det men det är väl övning som gäller.
Ing-Marie
Svar från Susan Hanserkers 2022-09-11 13:28
Tack!
Jo lite knepigt tycker jag också att det är med Brenizer, framförallt är det rätt lätt att jag råkar ändra skärpan, rätt trist när man tror att man fått till en perfekt bild på hunden och så sabbar man allt genom att ändra någon inställning innan man hunnit ta resten av bilderna...
Jo, jag kanske får ta med maken nästa gång jag går ut på en myr.. Han har nog inget emot att komma med, men jag blir lätt stressad av sällskap (utöver hundarna). Men ibland är det nog klokt att vara två...
Blev en gullig bild.
Vilket äventyr, tur att du inte gick ner dig värre. Myrar kan suga fast ordentligt.
Finns en myr på Ingarö vid Fagerholm, vet inte om den fortfarande är spänger på den. men förr var det en genväg från vårt område till bussen ute på Mörtviksvägen.
Sök på Google maps efter Uddvägen, Ingarö och leta dig sedan ut över skogen mot Mörtviksvägen. Där fanns det till och med hjortron och rödhaken var också ofta där om somrarna.
Svar från Susan Hanserkers 2022-09-11 13:22
Intressant, verkar finnas en hel del myrar på Ingarö. Den här bilden toga jag på Degermossen, utmed Eknäsvägen strax efter Brunn. Jag är lite nyfiken på hur det se ut på Stormossen runt Långviksträsk.
Underbart fångat, den gillar jag! Mvh Nina
Ibland ser man inte de fällor det är i naturen. Råkade ut för något liknade vid en strandkant vid havet. Det såg ut som vanlig sand men det var bara något tunt skal på ytan och under var det blöt lera, sjönk ner till knät, kom iaf loss efter ett tag för det såg fast en ganska bra. Hade iaf ett par tofflor i bilen jag kunde ha på mig. Fin behaglig bild
Svar från Susan Hanserkers 2022-09-12 21:24
Usch då, på myren vet man ju att det kan vara sankt. så man kan ju vara mer försiktig än vad jag var. Men på stranden blir man väl väldigt överraskad om man sjunker ned. Tur med tofflorna i bilen.
Fin och rolig bild! En kort stund trodde jag att det verkligen var en björn -ja, en teddydito :-)
Jättefin bild, passande titel. Det var värt vedermödorna. Min fru sjönk ned med ett ben till låret på en myr, fick ha hjälp upp, och vägrade sedan dess beträda myrar. Brenizer-metoden fick jag söka på, det var inget för mig, jag vill ha det enkelt.
Svar från Susan Hanserkers 2022-09-12 21:20
Tack!
Ja, man borde kanske vara mer försiktig...
Och det där med krångligt eller enkelt: det är liksom det fina med fotografering att man kan välja så mycket olika efter tid/lust/ork/intresse... Själv gillar jag att "grotta ned mig" i allt möjligt, då har jag hur mycket tålamod som helst, Men be mig inte sitta still och vänta, då blir jag rastlös.
Den fina hunden duger bra som substitut för björn! Snygg och fin bild på myren, kanske värt blöta fötter!
Hälsningar, Bjarne