Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

En udda bukett

Fick mersmak av att fota blommor så jag gick till den lokala blomsteraffären. Antingen var jag inte den första som köpte blommor för att fotografera eller så fann sig blomster-kvinnan snabbt. Hon hjälpte mig i alla fall att plocka ihop en väldigt udda bukett av olika blommor som inte alls passade ihop som bukett betraktat. Men nu var ju inte det syftet.

Jag kan fotografera hur länge som helst. Så fascinerande att se hur bilderna förändrades beroende på hur ljuset faller på blommorna, att se följderna av varje liten förflyttning av blomma eller ändring kameravinkel. Provade också att skärma av ljuset med ett stycke fiberduk...

Det var väldigt varierande hur väl vi ”kom överens”, de olika blommorna och jag. Ranunkeln blev bukettens favoritobjekt, blev många bilder på den just för att den var så tacksam att leka med i olika ljus och vinklar.

En bild på anemonen som jag blev riktigt nöjd med även om jag inte tyckte att jag fick till så många olika vinklar/olika bilder som tilltalade mig.

Medan rosen vållade mig betydligt större huvudbry. Jag tyckte den var alldeles för stel för min smak. Kanske att jag tror att jag tycker bättre om rosor än jag verkligen gör. Eller så var det något med färgen… Provar jag igen någon gång så blir det nog en skirare variant: en nyponros eller en kvist från vår honungsros…

Så till sist en alströmeria. Lite förvånad över att jag inte alls fick till den så att jag blev nöjd. Till slut provade istället att sätta upp en softbox bakom blomman istället. Sen gick jag fullständigt över styr i photoshop…

Inlagt 2020-01-16 22:14 | Läst 819 ggr. | Permalink
Jag tyckte faktiskt bäst om de ljusa bilderna. Blommor passar att "leka" med.
Nästsista, den föll jag för, tjusigt!
Trodde först ranunkeln var en vit pion, det var så likt. Det är svårt att fotografera vita blommor, brukar kräva mörk bakgrund, du lyckades mycket bra. Gillar de första och sista bäst.