Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

En välbehövlig paus

Hur roligt och lärorikt mitt projekt att fota hundsport till klubbstugan än var, så blev det väldigt intensivt, kanske till och med lite maniskt. Så efter fjällvandringen i september har kameran legat nedpackad så när som på julfotograferingen på klubben och sen tog vi faktiskt fram kameran den 23 december och tog några julbilder. Hösten har dessutom varit helt galet mycket på jobbet, så när julledigheten kom så var orken i princip slut. Det var först på nyårsafton som jag tog med kameran på en skogspromenad med hundarna. Vi for iväg till en skog jag varit i någon gång förut och lagt spår till hundarna, men av någon anledning har jag aldrig fotat där. Nu strövade vi omkring i lugn och ro och bara nosade, fotade och njöt. Så välbehövligt.

I natt snöade det och i morse sken solen och dessutom en ledig dag. Lite väl kallt för gamla Mizar, nu på gamla dar får han lätt kramp i tassarna när temperaturen går under -5. Men Spejja och jag kunde ju ta en långpromenad med kameran. Tanken var egentligen att vi skulle utforska en, för mig, ny skog utanför Kungsängen. Men på vägen dit började däck-trycks-lampan varna. Så det blev till att leta rätt på en mack och försöka pumpa däcken. Pumpen fungerade dock inget vidare, så det blev till att åka tillbaka hemåt och pumpa på en annan mack. När väl det var gjort hade jag ingen vidare lust att köra ut på några främmande skogsvägar utan for tillbaka till skogen vi varit i på nyårsafton. Den ligger alldeles nära E18, och det kändes ju tryggare ifall det var något större fel. Det blev ändå väldigt bra. Spejja var nöjd, hon fick leda vägen, strosa i långlina och spåra lite vad som föll henne in. Så stannade vi till där det såg ut att kunna bli fina bilder. Vi avslutade med att åka till klubben och träna lite, så nu är vi rätt nöjda med dagen både hon och jag.

Inlagt 2022-01-06 21:59 | Läst 502 ggr. | Permalink
Fina bilder med vacker inramning av snö, träd och fint ljus. Det behöver väl inte vara antingen eller, foto som tvång eller inget? Man borde kunna ta bilder för nöjes skull, men jag har också haft en svacka i december där det inte alls blev så många bilder som det brukar, får skylla på vädret
Svar från Susan Hanserkers 2022-01-07 17:23
Tack!
Jo, önskar jag kunde fokusera på att bara njuta av att fota men jag har så fruktansvärt lätt att hamna i "prestera-läge". Inte bara när det gäller fotograferande, utan i det mesta... Försöker träna på att koppla bort det...
Gullig hund och fina bilder! Vad är det för ras?
Hälsningar
Mats
Svar från Susan Hanserkers 2022-01-07 17:19
Tack!
Det är en pumi, en liten ungersk vallhund med mycket energi. Här är den nog vanligast som agilityhund.