Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Finbesök i trädgården

Vi fick finbesök av en trollslända idag. Satt en lång stund vid dammen. Undrar om den flugit vilse, inte jättevanligt att det dyker upp trollsländor här även om det händer ibland. Har försökt artbestämma den men går bet.

Inlagt 2022-08-12 22:56 | Läst 1296 ggr. | Permalink
Trollsländor är vackra kryp! Jag gissar på större ängstrollslända.
Svar från Susan Hanserkers 2022-08-13 19:23
Jo, de är mycket vackra. Jag la ut en bild i en trollslände-grupp och där trodde man att det var en ung hane av en blodröd ängstrollslända. Jag konstaterade att jag borde tagit kompletterande bilder där man ser tydlig teckning från alla håll. Oftast är jag så fokuserad på att försöka ta bra bilder, men det är ju kul om man kan få reda på vad det är för art också.
Gillar andra bäst med färgglitter mot mörk bakgrund. Vackert!
Snyggt, särskilt de mörka, har inte sett så många sländor i år
Väldigt fina bilder och snyggt med den mörka bakgrunden. Om ni har en damm borde de väl dyka upp ibland, eller?
Hälsningar Lena
Svar från Susan Hanserkers 2022-08-13 19:34
Tack. Jo, vi har en väldigt liten damm, men dels har vi guldfiskar i den för att inte få så mycket mygg så de äter nog upp ev larver, dels är den så grund att den bottenfryser på vintern (vi tar upp fiskarna). Och sen är det relativt långt till något "riktigt" vatten. Vet inte hur långt trollsländor flyger. Så jag tänker, utan att ha någon kunskap alls, att vår damm inte är optimal för trollsländor. Men ibland blir man förvånad, vi har hittat både grodyngel och vattensalmander i dammen. Salamandern var tyvärr död, den hade på något sätt fastnat i pumpen, men man undrar ju hur den hamnat hos oss.