Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Funäsfjällen dag 3 - mobilbilder

Dag 3 visade prognosen regn hela dagen så vi valde turen runt Tevsjön. Den går till största delen inne i skog och, även om jag tycker om att vara ute när det regnar, så är det ändå trevligare med regn i skogen än på kalfjället. Kameran fick stanna i stugan så det blev bara mobilbilder denna dag.

Turen började vid Tevsjön.

Hundarna fick på sig regnkläder, både för att de inte ska bli genomblöta så de börjar frysa när vi rastar, men främst för att de inte skulle bli så fruktansvärt smutsiga. Alldeles i början av turen fanns en liten raststuga. Spejja, som hatar regn, tyckte vi kunde stanna där inne.

Tevån. Utmed många av Guldturerna har man satt upp skyltar som berättar om vad man ser och om livet förr. Ofta slås man av hur hårt livet måste varit. Här i Tevån ska en förtvivlad kvinna dränkt sitt nyfödda barn en midsommarnatt. Sägnen säger att man än idag kan höra spädbarnsgråt om man befinner sig i närheten under midsommarnatten.

Kalkugn. Här, mitt ute i skogen, brände man kalk under 1800-talet. Den brända kalken var mycket lättare att frakta än kalksten.

Dôlôsåkern, en fd potatisåker mitt ute i skogen.

Tillbaka ner till Tevsjön. Nu hade det sluta regna och vi hittade en trevlig rastplats vid vattnet.

Inlagt 2021-10-02 17:34 | Läst 489 ggr. | Permalink
En någorlunda bra systemkamera tål mer regn än man tror vilket gör att man kan ta med den fast väderutsikterna inte är de bästa. Å andra sidan presterar ju mobiltelefonerna så pass bra numera så om det inte är något specifikt som kräver en systemkamera med rätt objektiv funkar ju telefonen. Du visar ju det tydligt i denna blogg. Hon ser skön ut med regnkläderna och jag kan förstå syftet med dessa plagg. En kompis använde dem dagligen på sina hundar då vädret var dåligt. Då kunde hundarna vara med henne då hon red och springa på nyplöjda åkrar och i all möjligt smuts.
Hälsningar Lena