Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Idag fotar jag blommor

Idag fotar jag blommor som omväxling. Superroligt och knepigt och absolut något jag ska försöka att utveckla. Azalean var klart knepigare än gerberan men också mycket roligare då varje liten flytt eller vridning av blomman gav en helt annan bild. Skulle vilja prova med orkidéerna också men hade behövt knipsa av några blommor för att få till det och är inte säker på att maken vill offra sina orkidéer för konsten.

Today I photograph flowers as a variety. Quite tricky but very funny. The azalea was clearly trickier than the gerbera, but also much more fun as every little move or twist of the flower gave a completely different picture. I would like to try with the orchids too but I’d have to cut of some flowers and I’m not sure that my husband would  to sacrifice his orchids for the art.

Inlagt 2020-01-05 14:25 | Läst 880 ggr. | Permalink
Fina bilder. Jag har fått en del kommentarer om att jag fotograferar för mycket blommor. Jaha(!) Jag fotar däremot få solnedgångar och hundar och barn... Barn skulle jag vilja fota, men då står ofta en pappa där och tror att man är pedofil, mycket känsligt tydligen.

Trodde först det var svartvita foton och tänkte: varför fotograferar man blommor i svarvitt - men det var det ju inte.
/T
Svar från Susan Hanserkers 2020-01-05 18:24
Man kan väl inte fotografera för mycket blommor? Om nu någon annan har något med att göra vad man väljer att fota. Jag har generellt svårt med varför jag ska göra något, eller avstå från att göra något, bara för att andra tycker något om sådant som rimligen inte kan ha någon betydelse för dem. Barn kan jag förstå att det kan vara känsligt. Kanske skaffa sig visitkort med mailadress och ev hemsida/portfolio som man ger till föräldrar när man frågar om man får fota som visar vilken ”filur” man är och vilken typ av bilder man tar. Nu för tiden har väl de flesta en mobil de kan surfa upp och kolla på en gång. Och att man erbjuder att skicka eventuella bilder av deras barn till dem om de vill?
Visst sprider blomsterbilder glädje till många till mig i vart all. Fint fångat.
///Gun-Inger