Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Samma plats, samma hund, men ändå olika bilder

Jag tycker om att återvända till samma plats och fota flera gånger. Det fascinerar mig att en bild kan bli så olika trots att platsen och motivet är detsamma. Den här lilla eken hittade jag i april i år. Redan då tänkte jag att jag skulle komma tillbaka senare, då löven slagit ut. Jag var tillbaka i maj, men det var lite för tidigt. Så nu i juli var jag tillbaka igen. Nu hade visserligen eklöven slagit ut, men den lilla eken för nog en ganska tynande tillvaro, det var väldigt många löv-fria grenar och inte alls den där grönskan jag hade sett framför mig.

Gamla, trogna Mizar fick vara modell vid samtliga tillfällen. Han är tacksam att fota, stannar oftast kvar där man ställt honom även om blåbären lockade nu senast, han älskar blåbär. (Faktum är att han älskar allt som går att äta. jag skulle kunna skriva en hel roman om vad han ätit och konsekvenserna av det...) (Att han sedan i vardagen, med ålderns rätt, oftast gör precis som det passar honom är en annan historia. Vår tävlingskarriär i lydnad är definitivt över.)

Bilderna tydliggör också min fantastiska oförmåga att bestämma mig för hur jag ska redigera mina bilder. Trotts att Mizar börjar bli ganska till åren kommen så är han fortfarande väldigt mörk/svart på nosrygg och runt ögonen. Så, lite beroende på ljuset så är det lätt att hans "ansiktet" bara blir en "svart massa". Man skulle ju kunna tänka sig en reflexskärm eller upplättningsblixt, men det känns oftast för bökigt att släpa med sig och hålla på med när man är ensam i skogen med två hundar... Oftast vill vi ju också gå lite längre skogspromenader och inte bara fota. Så jag testar olika redigeringar i Photoshop för att, bland annat, "lyfta fram" hans "ansikte" och ögon. Ibland blir resultatet bättre, ibland sämre... det är ju rätt lätt att gå över styr i Photoshop... Tittar man på en serie bilder är de ofta väldigt "spretigt" bildmässsigt. Kanske att jag någon gång i framtiden bestämmer mig för hur jag ska redigera. Kanske...

April:

Maj:

Juli:

Inlagt 2021-07-29 22:39 | Läst 239 ggr. | Permalink
Väldigt fina bilder, gillar speciellt den första. Det är ljuset som förändras över tiden...
😁
Jag gillar bilderna som är så olika, speciellt sista där ljuset är varmt och det känns som att jag har ögonkontakt med hunden. Där har du lagom teckning i pälsen också tycker jag!