Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

När det kommer solsken efter regn, då saknar den fotosugne kamera!

Var det inte så det hette? När jag åkte hemifrån öste det ned, så jag tog inte med mig kameran. Ja, förutom den där som sitter inbyggd i den där trådlösa göra-allt-prylen förstås. Dessutom hade jag bråttom och det är enklare att ha utan kamera, men efter en "instant hjärtattack deluxe med kaffe" ;)  på eftermiddagen hade det lättat upp betydligt. Jag hade ju konstaterat att kameran i mobiltelefonen faktiskt var hyfsat användbar i bra ljus, även om det inte direkt är någon kvalitet som tävlar med systemkameran. Att det ibland är svårt att se vad man håller på med på skärmen i starkt ljus, att avtryckaren inte är ett under av känsla, exponeringsfördröjningen konstant påslagen, och så vidare, är bara sådant som förhöjer sportfaktorn. Exponeringskompensationen får ofta ställas på -1 för att det inte ska bli rätt mycket utfrätt. Den dynamiska omfånget hör kanske inte till det största som kan uppbringas...

Längst ned på Hamngatan mot Nybroplan och Strandvägen.

Från Nybrokajen mot Strandvägen och Djurgården med Nordiska museet i siktet.

Jaja, den där Strandvägen igen. Alltid fashionabel enligt kvällstidningarna.

Ord och inga visor...

Linje 7 mot Waldemarsudde passerar över Djurgårdsbron.

Från Beckhholmen mot Nacka. Prins Eugens Waldemarsudde till vänster, det tornförsedde en bit till höger om mitten är Danvikshem och ute till höger syns husen på Henriksdalsberget.

Även här från Beckholmen, med de två mindre torrdockorna i förgrunden. Till vänster på andra sidan vattnet är Saltsjöqvarn.

Sedan rundade jag Skansen, men det blev inte fler bilder värda namnet. När jag kom till Centralen, efter den ganska bastanta rundan, visade det sig att det höga vattenstånd jag noterat bredvid spåret på sydgång nu stigit ytterligare. Stora förseningar i trafiken, enkelspårsdrift och nedsatt hastighet... Jag köpte en hamburgare och väntade på bättre tider istället för att sitta på ett tåg och sura. Nu är det tydligen redigt vattenstånd i Fyrisån också, men jag passerade aldrig den till fots igår. Kanske är det läge att gå och ta sig en titt på spektaklet...

Inlagt 2013-04-19 16:23 | Läst 1881 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fin fotorunda med reservkameran Martin!
Svar från ztenlund 2013-04-19 17:52
Tack Dan! :)
Vattnet i Fyrisån väntas stiga ytterligare i helgen, så jag ska nog ta mig en tur på byn då :)
Svar från ztenlund 2013-04-19 17:53
Jo, jag såg det och av bilderna att döma så verkar det inte vara värst lågt vattenstånd redan som det är. Greken med uteservering nedanför Kvarnfallet verkade ha det lite blött om fötterna. Roddbåt istället för bord på uteserveringen rekommenderas!
Anders F. Eriksson 2013-04-19 19:49
Jag kommer ihåg en gammal bild av Jan Delden (Expressenfotograf) med en tjej som sitter på en tunnelbanespärr i ett då översvämmat Stockholm (var nog 80-talet eller så). Såna här små "katastrofer" kan vara ganska bildmässiga, om än förstås trista för de som drabbas av översvämmade källare och dylikt.
amaster 2013-04-22 11:45
Bilden visar testaurang Tzatziki som enligt obekräftade uppgifter nu hat bytt namn till restaurang Kontiki.
Ta en titt på Shot Control om du kör Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.starvingmind.android.shotcontrol

Jag kan inte använda hälften av funktionerna ens med min mobil/kamera, men får man tillgång till allt appen gör tror jag den kan göra underverk för bilderna när den riktiga kameran ligger hemma =)
Svar från ztenlund 2013-04-19 17:59
Nej, jag är lite motvalls så jag har en WP8. :) Jag har sett att det finns några program för att manövrera kameran, men hur bra eller dåliga de är vet jag inte. Tack för tipset ändå!
Dom imponerar de där mobilerna när ljuset tillåter.
Din rubrik fick mig att tänka på ett citat i tidningen MAD jag läste en gång i tiden:
"När det regnar flyglar har den fattige inga noter." ;)
-affe
Svar från ztenlund 2013-04-19 18:05
Visst gör de det och nu tycker "till och med jag" att de börjar bli användbara. Förut har jag mest blivit irriterad på mobilkamerorna, men den här är jag positivt överraskad av. Allting är ju så mikroskopiskt att det egentligen är ett under att det blir några bilder alls. :)

Det där citatet känner jag igen, fast jag tänkte på på orginalet "när det regnar manna från himlen har den fattige ingen sked" när jag satte rubriken.