Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Stockholmskväll med viss svärta

Jag brukar inte köra svartvitt så ofta, men här bor ingen fundamentalist, så nu blir det färglöst för hela slanten. Bilderna togs efter att Hans och min väg skiljts åt, efter promenaden från fikat vid Hornstull (se förra inlägget).

Stor bländare kanske ger rätt stil?

En plats kan ge två rätt väsenskilda bilder...

...om man flyttar lite på ändalykten.

Den svenska tappningen av Flat Iron Building måste vara ett ganska uttjatat fotomotiv, men det är en byggnad som är svår att låta bli just från Barnhusbron. Man kan krydda lite med bangården, vilket är ganska tacksamt i mörker.

Norrut från samma bro. Tja, det fungerar ju det här med svartvitt också! ;)

Inlagt 2013-10-19 17:41 | Läst 1573 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Den där byggnaden sett från Barnhusbron (?) har jag i tankarna att fotografera också, trots att den redan är så fotograferad.
Svartvitt funkar ju bra!
Svar från ztenlund 2013-10-20 16:20
Tack Rauni!
Jo, det är från Barnhusbron, om det är det du menar frågetecknet, och det står också i inlägget. Det är alltså den moderna bro som var tänkt att ingå som en del i den aldrig förverkligade Rådmansleden (del av "City 67"). Bron går över Barnhusviken, vilket rimligen förklarar namnet, och är tämligen väl tilltagen av tidigare angiven anledning. Åt andra hållet, som i bilden ovan, ligger Bonniers relativt nya konsthall, som ju också är tämligen iögonfallande. Även den är triangelformad, om än lite mjukvare, och syns upptill i den nedre bilden.
RHelena 2013-10-20 17:48
Läste nog slarvigt, du vet att bilderna är viktigast! ;-)
Har gått över den där bron en gång, men hade ingen (riktig) kamera med den gången eller så var det något annat problem som gjordet att det inte blev någon bild den gången.