Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Bland fotografisk spigg och mört i stockholmska vatten

I förra inlägget dillade jag något om en promenad som fortfarande kändes i påkarna. Det har nu släppt, men bilderna biter sig envist fast på hårddisken. Jag hade varit förbi Crimson och hämtat en rejäl trave med kopior. Jag stegade direkt upp mot Skinnarviksberget , där jag inte varit uppe på ett tag. Så här års är det betydligt mindre med folk...

Det finns olika vägar till bilder; antingen så kan man göra som jag gjorde här och jobba fram bilden och testa lite olika varianter. En tämligen medveten och förhoppningsvis genomtänkt komposition.

En annan variant är att smälla av en bild när det är "något man vill se hur det blir på bild", för att låna lite av Affes ord. En helt annan typ av bild, och här dessutom i svartvitt för att förstärka kontrasten mot den förra. Vilken som är bäst? Tja, den ena skulle jag i alla fall beteckna som mer publikfriande.

Välkommen till förorten, mitt i stan! Här är jag som synes tillbaka på det mer medvetna.

Men ibland är det den snabba bilden som blir bäst, som här med den bilden jag inte tänkt ta. Den planerade med folk som gick i land blev mycket tråkigare, än den som jag snappt knäppte av när färjan vände, så fort alla gått i land.

Ja, hur ser det ut om jag är återhållsam med exponeringen när solen börjar gå ned? Så här, visade det sig. Förmodligen en spigg eller mört och ingen gammelgädda. Ni får se hur det gick senare i nästa inlägg. Då hade jag stärkt mig med lite kalorier så att apostlahästarna skulle vara villiga och frustande, och mörkret hade defintivt lagt sig över Stockholm.

Inlagt 2013-10-30 00:49 | Läst 1408 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Första bilden blev riktigt en vacker sak med den fina utsikten och ljuset därtill! Ha det!
Svar från ztenlund 2013-10-31 12:41
Tack Dan! Det var den jag menade nog var mer publikfriande, men jag ska erkänna att jag är rätt nöjd med den. :)
Ha det gott!