Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Vi hade i alla fall tur med ljuset

Gatuköket Dressinen vid Uppsala C kanske skulle byta namn tillfälligt till Tågfritt? Den som kan sitt flottiga Stockholm vet att det finns ett gatukök vid Roslagstull som heter Tullfritt. En passande analogi i detta läge, tänkte jag.

Bilden är tagen vid den södra änden av spår 1 på söndagskvällen. Den har några små utbrända fläckar som stör mig lite, men jag får väl stå ut...

Inlagt 2014-06-09 02:27 | Läst 1539 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Är det så här tågfritt just nu eller var det bara en tillfällighet? Jag åkte pendeltpåget till Uppsala och tillbaka till Knivsta i lördags och det fungerade utmärkt, med 10 min försening. LJuset och molnen ger i alla fall extra krydda till din bild.
HÄlsningar Lena
Svar från ztenlund 2014-06-09 17:46
Tack Lena! I princip var allt söderut inställt igår, liksom idag. Jag minns inte, men jag tror att man i rusningstid skulle höra pendeln till/från Knivsta för byte till/från ersättningsbuss där. Vad jag såg tidigare så är detta för ordentlig inkoppling och verifiering av signalsystemet, som man ju fick byta en hel del av efter branden. Den senaste tiden har man ju annars kört manuellt med mycket begränsad kapacitet förbi Myrbacken.
Hörde på radion att det är buss som gäller där numera.
Känns lite oroligt då vi bokade en tågbiljett nyss, hoppas att den linjen vi ska åka går då.
Fint ljus hade du även om det var ont om tåg.
Svar från ztenlund 2014-06-09 17:50
Tack Margareta! Enligt prognosen så ska det vara full drift söderut från Uppsala tidigt imorgon bitti, oaktat eventuella effekter av fordon och personal på fel plats. Jag hoppas att det håller annars får jag det lite besvärligt imorgon. I så fall åker jag nog över Enköping istället.
Fin bild med vackert (kvälls?)ljus Hälsningar/ Björn T
Svar från ztenlund 2014-06-09 17:54
Tack, visst är det kvällsljus. Jag gick ut kring 20 och var ute till lite efter 23. Då började ångbastun bli uthärdlig att gå i.
Fin bild med härlig kvällskänsla!!! Och du, helheten är fin.... det utbrännda brydde jag mig inte om att leta efter!!
Ha en fin dag!! Även idag har du tur med ljuset. //Peter
Svar från ztenlund 2014-06-09 17:57
Tack Peter! Jag vet ju att det inte alltid är så kritiskt, men det hindrar mig inte från att störa mig på det när det hamnar på "fel" ställe. Ha en bra kväll!