Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Ny fickkamera mjuktestad: fika, kattj*vel(?), några hus på en ö och en MAN

Om man nu inte råkar få betalt för att testa och ska plöja igenom hela kameramarknaden så kan man använda kameran som man tänkt sig, efter några initiala bilder för att se så att inte allt är åt pipsvängen. I det här fallet betyder det i princip att lägga kameran i jackfickan och ta upp den när jag känner för det. Inga tegelväggar eller femtioelva brustestbilder har alltså tagits.

I det förra inlägget var det förvisso också fika, men det här är en tidigare fika. Att Ricoh GR har ett fast vidvinkelobjektiv lär vara allom känt, vilket ger lite udda proportioner om man tar bilder som nedanstående.

Helt apropå så annonseras höstsäsongens första Dagnyfika för närvarande. Det är första lördagen i månaden som gäller, det vill säga den 6:e september. Den välbekanta tiden 10:30 gäller och platsen är den likaledes välbekanta, som kan avläsas i bilden ovan.

Dagen efter ovanstående fika tog jag en kvällspromenad. Eftersom det är populärt med kattj*vlar så passade jag på när denna, som var mycket mer intresserad av ljud under blasten än mig, råkade befinna sig längs min promenadväg.

Både jag och katten testade en ny infallsvinkel.

Essingeleden till vänster på de två närmaste brobågarna och Gamla Essinge Broväg på den bortersta. Husen står på Lilla Essingen och jag på Stora Essingen.

Det gamla Luxområdet där Electrolux låg fram till strax innan millennieskiftet. Västerbron skymtar till höger om ön i bakgrunden.

Stombuss 1 i form av en MAN lämnar ändhållplatsen Essingetorget på Stora Essingen.

Samtliga bilder är obeskurna, men i den fjärde bilden städade jag bort en hop suddiga flygfän som nästan såg ut som sensordamm.

Inlagt 2014-08-29 01:01 | Läst 2542 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Verkar ju funka fint med den kompakta också. :)
-affe
Svar från ztenlund 2014-08-30 15:04
Det går oväntat bra, även om det alltid är lite av ett experiment att räkna ut hur kameran beter sig och vad som är lämplig grundinställning i råkonverteraren. :)
Mysig misse och fina kvällsbilder!
Ha det gott till fikat!
ewa
Svar från ztenlund 2014-08-30 15:05
Tack Ewa! Vi kanske ses på nästa lördag?
Absolut inget fel på exponering, färgåtergivning och dynamiskt omfång på den kameran. Fint!
Svar från ztenlund 2014-08-30 15:10
Tack! Den är riktigt bra, även om min D700 inte helt oväntat ändå är bättre i de flesta (om än inte alla) lägen. Något jag dock tycker är rätt svajigt är den automatiska vitbalansen. Nu har jag bytte läge till det andra automatiska för att se om det blir bättre eller sämre. Nu är detta ingen kris eftersom jag kör i råformat, men det är ju trevligt om bilderna ligger någorlunda rätt från början.

(Egentligen kör jag raw+jpeg eftersom förhandsgranskningen blir så dålig i bara råfilsläge. En annan mindre brist, men man kan väl inte få allt.)
Ser väldigt bra ur det där och klarar man bara att zooma med benen är det ju ett mycket behändigt format!
Svar från ztenlund 2014-08-30 15:12
Jo, den är ju riktigt praktisk och faktisk bättre att ha i jackfickan än min XZ-2 även med väskan eftersom den är lättare. Du har (hade?) väl en har jag för mig?
Tips: Cyberphoto säljer den optiska sökaren + originalväskan för 995.- tillsammans. LO
Svar från ztenlund 2014-08-30 15:31
Tack för tipset LO. Jo, jag har sett det, men kruxet är att kameran inte går in i väskan med sökaren på, plus att jag inte riktigt gillar att ha en hård yta mot glasögonen. Systemkameran har ju en gummiring runt okularet. Väskan har jag dock.
Skönt att se att fler har insett vikten av att dokumentera kattjävlarna! :)
Svar från ztenlund 2014-08-30 15:35
Jag gillar dina bilder på kattj*vlar så varför inte försöka när en råkar korsa ens väg. :) Det var en ungkatt senare när det var helt mörkt som "kom från ingenstans". Jag stod och fipplade med kameran och hörde helt plötsligt ett jamande och kände hur något strök sig mot benen. Den katten ville inte vara still alls och var alldeles för intresserad av mig för att det skulle gå att få en vettig bild... Så fort jag böjde mig ner var den nästan inne i kameran. :)