Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Bilder per km (och två bilder med Nikkor AF-S 50/1,8G)

En del ser ett värde i att ta få bilder på rätt motiv, medan andra "filmar" omgivningen. En blogg som någon lade in för ett tag sedan handlade om hur många bilder han/hon tagit under en promenad på en viss sträcka fick mig att fundera lite. Jag räknade ut antalet bilder som denne tagit per längdenhet. Jag har för mig att det var en bild var tionde meter eller hundra bilder per km. Detta stod i stark kontrast till vad jag gjort senast jag varit ute med kameran, vid det tillfället. Det rörde sig snarare om en bild per km!

Liten förbrukning per km ;) :

Liten gul
Nikon D700 + AF-S 50/1,8G @ f/2,8

Visst, jag hade tagit något fler, men några rensade jag bort direkt i kameran. Missförstå mig rätt nu, det händer att jag tar fler bilder än så per längdenhet. Storleksordningen står dock i bjärt kontrast till hur en del fotograferar. Kanske beror mitt beteende på att jag är uppvuxen med långa ljuskänsliga remsor och att lämna in rullen för att få tillbaka en hög med papperskopior. Alternativt är det så att jag tycker att det är värdelöst att komma hem med 200 bilder varav jag bara är nöjd med några stycken. Vad ska jag ha alla de där andra bilderna till? Visst, de är ju lätta att ta bort men det tar ju tid att gå igenom och fundera över om de är något att ha.

Sedan är det nog viktigt i sammanhanget att veta att jag ibland går ganska långa sträckor. Det gäller att passa på när man väl kommer ut genom dörren och skyarna inte öppnar sig (alltför mycket i alla fall). Bilden nedan tog jag på en promenad om ca 15 km och jag tror t o m att jag tog färre än en bild per km eftersom ljuset tröt.

Hemåt i gråväder
Nikon D700 + AF 35/2D @ f/8

Ja, frågan är ju vad som är rätt antal bilder? Inte vet jag, men det där med att bara filma passar inte mig i alla fall. Att ta fler bilder samma dag än man gjorde på en hel semesterresa på en månad förr framstår inte som vettigt för mig. Nu beror det förstås på vad man fotograferar, för en del genrer har ju underlättats enormt av att det går att dra iväg en hel hög med bilder. Inte tu tal om det, men till dessa genrer räknar jag inte riktigt saker som inte rör på sig. ;)

För att hålla vad rubriken lovar så får jag lägga in en bild till i slutet från 50.an:

Nikon D700 + AF-S 50/1,8G @ f/4

Inlagt 2011-08-06 18:05 | Läst 1412 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?