Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Hayyiiaa - eller en halv Uppsalaskymning...

Efter att ha känt självömkan och ondgjort mig över att vädrets makter mest bidrar med fukt och blåst, så blev det i alla fall lite bilder. Någon snö syntes inte till och fuktigt var det fortfarande; egentligen hade jag tänkt gå en betydligt rakare väg, men jag ångrade mig och gick en omväg. Då kan det bli så här, åtminstone till hälften, för resten kommer i nästa inlägg.

I viss mån kan möjligen en viss inspiration från en tunnelman med faiblesse för gamla manuella objektiv skönjas. Ljuset måste nog sägas vara bland det elakaste som finns, om man försöker få korrekta färger. Ska jag vara helt ärlig så är den övre bilden nedan inte helt skarp, fast det syns inte riktigt i mindre storlekar. Lite måste jag dock undra hur guppen är beskaffade när det är skyltat enligt nedan. ;)

Rondellen mellan Gamla Uppsalagatan och Tycho Hedéns väg, det vill säga gamla E4:

Tunnlarna verkar ha en förökningstakt, i likhet med rondellerna, som närmar sig den hos smågnagare:

Fortsättning lär följa i den halvan som höggs av i titeln. ;)

Inlagt 2011-12-13 12:21 | Läst 1737 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hmm, tunnelfarsoten sprider sig, se upp alla tunnelhatare! Eller är det månne en tunneleffekt. Jo färger är svårt när färgerna är svåra, men då får man använda dem för att skapa uttryck i stället. Rätt kan det ju ändå inte bli eftersom allt tolkas.

Sedan tycker ju jag att Tycho Hedéns väg är nya E4:an, den gamla är ju Dag Hammarskjölds väg ;) Men jag kanske är för gammal...

Hoppas det inte var för kallt!
Svar från ztenlund 2011-12-13 16:12
Ja, nu ligger nog tunnelhatarna risigt till. Kanske drabbas de nu av tunnelseende? ;)

Visst kan man använda färgerna som effekt, men det är lätt att inte veta var man ska lägga sig riktigt eftersom allt är "fel". Det absolut mest hopplösa är nog natirumbelysningen som har ett oerhört smalt färgspektra. I lågtrycksvarianten gult som sjutton dessutom.

Jo, det är lätt att se på en karta att Dag Hammarskjöld var infarten, men nu har det ju tillkommit ytterligare en väg. Det är väl gammelgamla E4 numera. :) För mig är den nya E4:an en stor förbättring eftersom jag lätt kan åka upp på Bärbyleden och komma till motorvägen utan att behöva sitta vid alla förbenade rödljus på Tycho Hedén. Fast jag kör ganska ofta gamla 255:an om jag har några minuter över. ;)

Nej, det var faktiskt ganska ok. Vissa bitar blåste det en del och då blir händerna till isklumpar. Tyvärr fungerar det dåligt att hantera en kamera med handskar värda namnet, men ser man till att hålla hög gångtakt mellan stoppen får man upp ångan lite. Då sprider sig lite av värmen till de stackars händerna också. :)
Det kanske är så att det varnas för en storbröstad kvinna, vem vet.
Såg du inte till någon?
Den bilden som du säger inte är helt skarp, den gillade jag bäst. Den har något som tilltalar mig.
Svar från ztenlund 2011-12-13 16:15
Nej, någon madame med omfattande byst såg jag inte till. Jag tänkte faktiskt också lite åt det där håller måste jag erkänna. ;)

Att bilder inte är helt skarpa är inte riktigt samma sak som att de inte är bra, fast det är lite retsamt när det var tanken att den skulle bli skarp. Nu syns det som sagt mest om man detaljgranskar den så det är inte så farligt. Kul att du gillar den; det gör jag faktiskt också :)