Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Hayyiiaa - fortsättningen in i Uppsalamörkret

I den andra våldsamt avhuggna halvan fortsätter resan in i mörkret. Förut, i första halvan, skymtades en tunnel som med raska steg passerades för att undersöka eventuella bildmöjligheter. En slarvig liten panorering på en timmerbil som passerar över kanske kan vara något? Möjligen inte toppen av fotokonstens berg, men det blev något i alla fall. ;)

Efter att passerat tillbaka genom tunneln, förbi Scandic, Statoil, moskén och allt vad det nu är är för något ser jag den här kompositionen när jag vänder mig om:

En liten ;) till någon som har gott om amerikanska diesellok i arkivet, för det är betong och det är Ostkustbanans bro över Gamla Uppsalagatan. :)

Längre bort längs nämnda gata ligger nu något som kallar sig Svartbäckens Livs. Jag har aldrig varit in och förut låg det något annat här, som det brukar vara med den här typen av lokaler. Verksamheter kommer och går, men nu är det bling-bling i fönstren som gäller:

Borta vid Fyrishov håller man sedan ett bra tag tillbaka på och hackar hej vilt i marken för att bygga någon ny hall. Här var jag egentligen inte riktigt beredd utan ryckte upp kameran snabbt när lastaren körde ut på vägen. Även om det inte så långt härifrån faktiskt finns ett hus som lutar något i stil med vad det till höger ser ut att göra, så är det kameran som är på sned. Jag prövade att räta upp bilden, men jag gillade den mer i sitt urpsrungliga utförande, tro't eller ej. :)

Ytterligare en bit längre bort, där Dalabanan möter Ringgatan fick det bli stopp, både enligt signalen som meddelar vägskyddets status och för fotograferingen. En bit innan försökte jag tafatt ta en vy med ett hus och med domkyrkotornen i bakgrunden. Det var dödfött. En sådan operation visade sig, som jag nog egentligen misstänkte, kräva ett stativ jag inte hade med mig.

Inlagt 2011-12-14 15:53 | Läst 1965 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Härliga kvällsbilder!
Svar från ztenlund 2011-12-15 17:57
Tack nr 1!
Härliga kvällsbilder!
peot 2011-12-14 18:57
Hmm... Inte nog att vi heter samma... Vi tycker samma också)-o
Svar från ztenlund 2011-12-15 17:58
Hjälp, jag ser dubbelt!
Tack nr 2! ;)
Heder åt alla tappra som envisas med att fota trots mörkret och trots att man inte har stativet med sig! Bra gjort, snygga bilder från Uppsalamiljöer som inte är så bekanta för alla.
Svar från ztenlund 2011-12-15 18:02
Jag försöker, men ibland bär det onekligen emot. Här gick det ju bra i alla fall. :)

Tack! Nej, det här hör nog inte direkt till turiststråken i Uppsala. Just därför finns det en poäng med att fotografera det... :)
Ja jag snodde din formuleing rakt av tyckte det såg snyggt ut så.
Svar från ztenlund 2011-12-15 18:04
Den där enda bokstaven som skiljer är viktig, men ack så svårupptäckt om man har lite bråttom. :)