Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Svartvitt är för veklingar och dinosaurier!

Medan andra i frenesi jagade de sista julklapparna, skyndade till tåget eller slet vid spisen inför julaftonens firande spatserade jag runt i mörkret med ett japanskt digitalt under. Helt befriat från T-Max och Tri-X! Det brukar ibland klagas friskt på brus, men hur gigantiskt är inte kornet vid pressning av film till 3200 ASA? ;)

Ägaren till den här cykeln kanske önskar sig en ny i julklapp? :)

Ok, min provokation höll bara till andra bilden. Jag faller till föga inför feghetens kranka blekhet! Med en kombination av natrium- och kvicksilverlampor gick det att välja på grön snö, lila himmel och illgula områden.

Nu blir det bot och bättring, för nu är det slut på fjanterierna. Hårdingar kör med färg! ;)

Jag gick en premiärtur längs plattformen vid spår 1 som nyligen öppnats på Uppsala C. Numera kan man gå ned i trappor, eller ta hissen, vid Strandbodgatan. Plattformen är låååååång.

Om kommunen börjar med aprilskämten redan nu eller om de inte flyttat några cyklar vet jag inte. Helt klart är att överensstämmelsen mellan verkligheten och kartan är dålig.

Fuktigt var bara förnamnet på vädertillståndet. Kameran var täckt i vattendroppar och sökaren började bli klart otydligare på grund av imma. Svartbäcksgatan mot Skolgatan.

I korsningen Svartbäcksgatan - Skolgatan. Jämför gärna med tredje bilden i det här inlägget som är taget på samma plats, fast i början av september. Noterbart är att belysningen vid övergångsstället var tänd, fast det inte behövdes. Nu var den becksvart!

Till sist vill jag rikta en jul- och nyårshälsning till alla, men i en stil som kanske passar de som gillar att fotografera järnväg, kala betongkontruktioner och liknande särskilt väl. Till och med tågen var nästan utan förseningar. :)

Nu blir det Kalle, kaffe och kaka... ;)

Inlagt 2011-12-24 15:04 | Läst 1595 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ta bilder på folktomma platser är det nya dinosauriefria. Men jag håller med dig om Tri-X och T-max, riktigt vekt korn i dom där grejerna. Räds inte korn eller brus. Ilfords HP5+ är för dom ordentligt hårda. Fast annars beror det mer på dom som håller i kameran och vad som vill berättas.
Svar från ztenlund 2011-12-24 22:38
Ja, du ser! Inte en endaste dinosaurie i sikte! ;)
Fast jag har faktiskt kritiserat mig själv just på det temat:
http://www.fotosidan.se/blogs/ztenlund/fotografisk-utveckling-inveckling-eller-avveckling.htm

Visst är det den som håller i kameran som bestämmer, eller åtminstone som ska bestämma, över slutresultatet. Vad man stoppar i kameran är inte det mest centrala. Du kör ditt gig och gör det bra, inte tu tal om det. Ärligt talat så förväntar jag mig att att kunna göra det bättre inom överskådlig framtid. Vad gäller ovanstående så hoppade jag över "ryggar på övergångsställe", även om tillfällen förstås fanns. Något bättre än så hade det nog inte blivit, så då kunde det lika gärna vara.