Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

ToR Marielund på ULJ

Jag gled in lagom till avgång. Väl på rull så ska det säljas biljetter och undersökas vart passagerarna ämnar åka.

När vi nått Marielund vidtog en mikrokonferens innan avgång för vidare färd mot Faringe.

Själv tog jag en promenad bortåt i riktning mot hållplatserna Lövstahagen och Selknä. Järnvägen följer sjön Trehörningen på den här sträckan. Här vi km 99 till exempel:

Nu ämnade jag embarkera rälsbussen i Marielund efter att den vänt i Faringe, så jag vände och spankulerade tillbaka när jag tyckte att det verkade lagom. Medan jag väntade på rälsbussen hade jag ingen större förhoppning om att det skulle dyka upp en SJ-buss. Om jag minns rätt körs dock några av veteranbussarna till Fjällnora härifrån. Annars lär det vara Selknä som gäller.

Efter en stund byttes det dova dunkandet av reläet som styr vitblinket för vägskyddet mot ett välbekant plingande. Nu hade rälsbussen "tappat" släpet och gick ensam.

Det var faktiskt relativt många på väg tillbaka, för det var en hel grupp i omodern utstyrsel som gjort någon slags middagsutflykt med mat och dryck. Jag har ingen aning om vad sammanhanget var, men något var det säkert.

Undrar just om jag inte borde försöka ta några bilder på ångtågen nästa gång...

Inlagt 2012-07-03 01:34 | Läst 1922 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det var länge sedan jag gjorde denna färd, känns som det borde vara dags bara därför. Såg förresten att det bolmade ordentligt häromdagen från stationsområdet. Du har säkert koll på turtätheten med ångloken (måtte varit den)? Ja, ta bilder på den med för jag kommer kanske inte iväg!
Svar från ztenlund 2012-07-06 22:41
Nu är det högsäsong så det går ångtåg i varierande grad onsdag, torsdag, lördag och söndag.
Tidtabellen finns på nätet: http://lennakatten.se/res-med-oss/tidtabeller.html