Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Lite nutidshistoria: en stationsvår för 3,5 år sedan

Helgen har gått i ombyggnaden av Uppsalas stationsområdes tecken i SJK:s forum Postvagnen. David Larsson med jvgfoto.se har publicerat en del bilder från ombyggnaden i en tråd. Några uppfattade handsken som kastad och letade reda på några bilder som de själva tagit (t ex: 1 2 3). Nedanstående tre bilder från den 1:a april 2009 lade jag själv upp igår kväll, så varför inte publicera dem i bloggen också? De två översta finns  mina mossövervuxna album i svartvitt utförande också.

Green Cargos Rc4 med ett bränsletåg mot Brista närmar sig plankorsningen som fortfarande är kvar. Ännu är inte "undergången" färdig så pendlarna får ännu vänta vid bommarna ett tag. Brista ligger i Märsta och är en depå där flygbränsle tappas ur vagnarna och skickas i pipeline till Arlanda. Tåget kommer ifrån Gävle.

En man tar en glass i vårsolen och begrundar en del av den plattform som sedermera kommer att vara med och bilda den ö med spår 2-7 som finns idag. Spår 8 där han står användes ganska ofta då, men inte alls lika ofta idag. Tåg utan passagerarutbyte går dock ofta just där på sydgång.

Framför stationshuset fanns "resvärdar" på plats för att visa folk till rätta och vara allmänt behjälpliga i röran. Fortfarande är Edelswärds stationshus i bruk som sådant. Fasaden innan renoveringen ser dock mycket tråkigare ut än idag, liksom att stationsuret är för litet. Idag är det ersatt med ett större som passar byggnaden bättre. Apropå tiden så upptäckte jag att tidsstämplarna är fel på bilderna då jag hade glömt att byta till sommartid i kameran.

I högtalarna: Joanne Shaw Taylor - Diamonds in the dirt
En halvt osannolik kombination av bluesgitarrist, sångerska med klart inrökt whiskystämpel i rösten, född -86 och dessutom är kvinna. Från England och inte USA... Fast jag kanske bara har en massa fördomar. ;)

Inlagt 2012-12-02 22:24 | Läst 1714 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Nästan somriga bilder du visar här. Ja, det är ju bara ett halvår kvar... Nu får man njuta av det som är i stället även om det är väldigt bistert.
Hade tänkt kolla vid tillfälle hur noggranna andra är med att byta till sommar-/vintertider i kameran. Själv slarvar jag nämligen oerhört. Tror också att vissa kameror har sommartid och vissa vintertid, helt beroende på när kameran har anskaffats. Och aldrig blir det några byten av. Dumt kanske?
Svar från ztenlund 2012-12-02 23:42
Det var ju någon kastad handske för några dagar sedan, så det passar kanske bra. Jag kanske borde ta tag i finlandsfärjorna från Furusund i somras också. :)

Jag brukar försöka ställa in tiden rätt, men det har bevisligen hänt att jag glömt att göra det vid rätt tillfälle. Att ställa om varje vår och höst ger tillfälle att kontrollera att klockan inte dragit sig för mycket. Min nuvarande kamera är dock bättre än den förra i det avseendet. Å andra sidan ställde jag den en månad (!) fel när jag köpte den i någon slags allmän iver, så de första bilderna med den (från en mässa) har fel datum.
Mycket känsla av vårsol i bilderna! Förra veckan skulle det få mig att längta till våren, nu med snö är allt ok igen. :-) Ha det gott!
//ewa
Svar från ztenlund 2012-12-05 11:59
Visst är det! :)
Nu har du fått påfyllning av snö i alla fall...
Ewa Kirjavainen 2012-12-05 12:02
Japp, I like! :-))