Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Dagnys tar ett steg upp...

Idag var det ju, som en del nog noterat vid det här laget, dags för ännu ett Dagnys - fotofika i någon slags Uppsalatappning. Nu har vi blivit moderna och börjat med outsourcing också, så vi åkte ut till "Ottens" arbetsplats Arlanda. Flera av de andra verkar ha blivit så pass tagna att antalet "oönskade" bilder på fotograferna själva blivit lågt. Bot och bättring här!

Per "Otten" till höger, som ska ha stort tack för att han gjorde det hela möjligt!
Bakom från höger Roger, Christer och Torbjörn.

Sedan sade uppenbarligen Per (?) något som fick Torbjörn att helt tappa hakan. :)
Till vänster om Torbjörn först Rauni och sedan Bert-Ola. Bilden som syns på väggen har Per tagit, vilket jag har för mig visats i hans blogg när tapeten kom upp.

Roger igen till vänster och Alf ("bilfotografen") till höger. Som jag sade när jag hade tagit bilden så hade det verkligen inte skadat med en upplättningsblixt, men den låg i väskan. Skuggorna är nog lyfta till någonstans på andra sidan Månen. ;)

Anna till vänster och Lena till höger.

Christer till höger och Jan-Olof skymtar bakom glasmontern med flygplansmodellerna.
Sedan kunde jag inte riktigt hålla mig ifrån att ta några bilder enligt nedan. Varför vette sjutton, men det är inte första gången Jan-Olofs Pen fastnar på bild.

För att ingen ska tro att jag somnade i fikarummet så:

En bild från respektive balkong... 747:an står med RWY 01L/19R högst upp i bilden. I den nedre så är kärran på väg in för landning på RWY 26. Knepigt ljus och planet bör faktiskt vara åtminstone 2,5-3 km bort... Mycket luft emellan alltså. Enligt uppgift som framkom är det runt 4 mil runt hela Arlanda. Jag har gått lite här och var och kan intyga att det nog inte är någon överdrift. Den som undrar vad de mystiska banbeteckningarna betyder kan titta i mitt förra blogginlägg där jag gjorde ett försök att förklara saken.

Per kände sig ganska manad att arbeta sedan, så vi gick mot Sky City igen, där det blev lite allmänt prat och några försökte få en glimt av "Småkronorna", numera tillika VM-mästare. Några andra stod och pratade ett tag för att sedan spridas för vinden. Själv blev jag kvar ett tag till och intog en lunch, träffade på Per igen som skulle göra detsamma, samt gick en vända och tog lite bilder. De får komma i nästa inlägg eller så, annars blir det väldigt långt.

Återigen, tack Per för initiativet och att vi fick komma upp i tornet! :)

PS. Jag har också några bilder på undersidan av tornets topp, men jag skippar dem just nu. DS.

Inlagt 2012-01-07 22:56 | Läst 1781 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder från fotofikat. Du är precis som Rauni väldans duktig på att fånga människor =)
Det var verkligen trevligt idag. Man kom i kontakt med precis alla på fotofikat tack vare att vi gick omkring.
Annars sitter man där man sitter och kan inte prata med de längst bort =)
Ha det gott!
Svar från ztenlund 2012-01-08 20:08
Tack Lena!

Mjao, de kan bli ganska bra - när jag väl tar dem. Tyvärr är jag alldeles för dålig på det generellt sett, men på fikat brukar det bli av i den fotografiska hänryckningen. :) Å andra sidan är jag inte särskilt bra på att ta bilder på detaljer, något som en annan är betydligt mycket bättre på. ;) Det kanske jämnar ut sig...

Ja, det var bra att gå runt lite, för det brukar bli lite dumt när vi är många annars. Vi kanske får köra hela havet stormar i annat fall. Den som blir utan stol får fylla på kaffe. ;)

Detsamma!
Vet Du där har vi det Lena. jag tycker också att det är svårt att prata med alla på vanliga fikat. I går hann jag inte heller prata så mycket eftersom jag hade lite tidspress :-) En lunchrast är ju så kort :-)

Men tycker vi bör få till ca tre-fyra foto-happnings per år, där vi åker ut och fotar tillsammans.