Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Dags att besöka optikern? Lär dig känna igen tecknen!

Har det känts lite suddigt ett tag? Gör ni konstiga miner? Ser ni helt enkelt lite knäpp ut? Jag gjorde för er skull i ordning två dokumentära illustrationer från kompaktkameran. Kvalitetsmässigt inte på topp, men jag är rädd att det ändå går att se vad bilderna föreställer.

Så här såg det ut i höstas. Ett klart varningstecken! Men ta det bara lugnt, det går att vidta åtgärder för att avhjälpa problemet.

Ni kan med mycket enkla medel anta ett mer representativt utseende! På det här sättet kan nog både en och annan luras att tro att det finns annat än fetvadd och gammalt sågspån innanför pannbenet.

Den viktigaste frågan då? Jo, jag kan använda tjockkameran utan att ta av glasögonen, men det är lite ovant. :) Ok, en åtminstone halvviktig sak kan också vara att visus steg till 1,2 på båda jacken. Så pass har det sannolikt aldrig varit tidigare. Utan korrigering ligger jag nu under vad som är tillåtet för tunga fordon, men över vad som gäller för lättare varianter...

Inlagt 2014-02-24 16:58 | Läst 1453 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Stiligt Martin,
glasögonen klär dej verkligen. Ett perfekt val av båge.
Hälsningar Lena
Svar från ztenlund 2014-02-24 23:33
Tack Lena! :)
Snyggt ju och nu ter sig väl världen runtomkring ännu snyggare!
Ha det gott!
ewa
Svar från ztenlund 2014-02-25 00:20
Tack Ewa!
Det kan man väl säga, om det nu inte är något jag helst inte vill se. :)
Den översta bilden är ju egentligen missvisande eftersom jag är närsynt, med lite kulig astigmatism som krydda. Jag ser därför rätt hyfsat på nära håll, men behöver jag koncentrera mig så blir det jobbigt i längden. På långt håll däremot, särskilt utomhus på kvällen/natten, är en annan femma. Just i mörker blir skillnaden som störst eftersom pupillen, som ju i princip är en bländare, blir mycket större då. Ingen lyckad kombination om skärpan ligger på fel ställe. ;)

Ha det gott du också!
Kanonlook Martin så du kan vara nöjd!
Svar från ztenlund 2014-02-27 23:32
Tack Dan! :)