Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Det skiljer nog ungefär 30 grader...

Trots att det inte är särskilt kallt för årstiden visade det sig bli rejält rått och otrevligt när temperaturen började sjunka efter solens nedgång. Jag har egentligen varit sugen på att ta med mig stativet någon kväll, men det bara regnar, blåser eller är allmänt otrevligt ute. Idag gick jag i alla fall en liten sväng för att få lite luft, men jag blir inte alls sugen på att fotografera i det här vädret. Gångtakten blir lite väl hög eftersom det blir ganska kyligt så fort man stannar, samtidigt som ansiktet känns som ett blött lakan som hängt ute i minusgrader.


Saltsjö-Duvnäs station den 23:e juli 2011


Uppsala slott den 10:e december 2011

Det blåste en riktigt fuktig isande vind uppe vid slottet. Jag blev mycket kortvarig på platsen, men brände av en stackars bild. I avsaknad av stativ blev det lite lång slutartid, ganska stor bländare och högt ISO-tal...

Kan man beställa +15 grader, julbelysning och snö? Det skulle passa mig perfekt för att ta med stativet och dra av lite meditativa nattbilder. Nähä, säger ni, för snö smälter vid plusgrader. Suck... :)

Inlagt 2011-12-10 19:45 | Läst 1605 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det gäller alltså att höja temperaturen på vinterfotograferingen ;) Har du ett tungt stativ blir du varm av att släpa på det.

Den gamla sanningen att det inte finns dåligt väder, bara dåliga kläder, gäller även fotografering!
Svar från ztenlund 2011-12-11 10:03
Stativet bara lite småtungt så jag får kanske skaffa stort monster i trä så att det blir lite varmt. ;)

Mja, det beror nog på hur man ser det... Någonstans har du förstås rätt, men lite blir det ändå ett härdningstest oavsett hur mycket man klär på sig. Jag har inga större problem med det i andra sammanhang, men ihop med fotografering vette sjutton.