Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

En ensam kamerapojk i en snöig natt

För några dollar färre tittade den fule i spegeln och konstaterade att en handfull dollar hade varit bättre. Oklart vilken relevans detta hade, men han påminde sig i alla fall om att han ätit spaghetti till middag. Med en katastrofalt bristande smidighet sparkade han ut dörren och svingade sig upp på den siamesiska apostlahästen. Den senare uttryckte visst missnöje över snödjupet direkt utanför den numera något mer löst monterade dörren. Galopp visade sig mer ge ett resultat gällande framskridandet motsvarande skritt. Vad skulle det här vara bra för? Räddaren i dieselhästen skulle väl ändå komma på morgonkvisten? En elegant rörelse spände slutaren och avtryckaren fick sig strax ett försiktigt rapp med piskan.

Som i en spökstad red han, den siamesiska apostlahästen och den svarte in i natten.

Där ensam på den snötäckta stadsstäppen stod det ett ståligt träd och sträckte sig mot ljuset.

En dieselhäst stod övergiven. Sheriffen verkade ha gett upp kampen mot snöbusen.

Och jo, han den där Haglund verkade ha fått frost så han teg. Det verkade som han hade mjuknat lite på gamla dar.

Har vi setts förr? Jo, den svarte verkar gilla det här hörnet.

Den fule kliade sig i huvudet och undrade vad i hela friden detta skulle betyda? Bäst att rida runt för att undvika ilskna råttor som nafsar i hälarna. Man vet ju aldrig så här på den öde stadsstäppen.

Någon hade hunnit före! Inte ett tåg i sikte att råna! Enligt de dagliga graferna skulle det möjligen dyka upp något som kallades för Upptåg lite senare. Det var i alla fall misstanken, för där står det bara en massa konstiga nummer, men numret verkade utgå från något som hette Upplands-Väsby.

Det skulle bli värre. Någon hade stulit hela smalspårsbangården och ställt ett stort hus ivägen! Några godsdiligenser varken med 891 eller 1435 mm:s dimension fanns numera att ge sig på.

Bättre ordning visade det sig vara när hovarna klapprade betryggande mot den hårda övergivna perrongen. Grabbarna i dieselhästarna red fram för att rädda stressade tågresenärer från närgångna möten med järndiligensen.

Birger Jarl? Märkligt, han hör väl inte hemma på denna stäpp? Det var väl nedåt Venedig han satt och klämde bolognese, trodde den fule. Apostlahästen gnäggade lite plågat.

Alla filmer har ett slut, så också digitala och nu började vår antihjälte höra filmen återmatas.

Just när den fule försökte återmontera den utsparkade dörren drog ett gäng med snösheriffer förbi. De verkade vara på jakt efter den stora snöbusen.

Inlagt 2012-02-18 01:15 | Läst 2062 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ha, ha! Trevlig liten nattur i kända kvarter och med fyndig beledsagande berättelse ;).

/Torbjörn
Bekanta vyer, fina bilder! Kul skrivet!
Tack Torbjörn och Per! :)
Fyrisskylten är en pärla! Och innanmätet också, dvs de två salongerna! En fin serie nattbilder från vår fina stad!
Svar från ztenlund 2013-12-04 16:19
Tack Rauni!
Jag har pinsamt nog aldrig varit på biografen, vilket i och för sig gäller samtliga biografer i Uppsala.