Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

En kortis från Värtabanan

Jag tog bussen (1:an) ut till ändhållplatsen Frihamnen och gick och spanade lite i största allmänhet. Egentligen lite för sent om man nu vill se några fartyg eftersom de flesta avgått. Silja Line etc ligger förvisso vid intilliggande Värtahamnen. Det enda fartyg som låg vid kaj var Princess Anastasia som går till S:t Petersburg.

Hursom så gick jag efter att ha blivit stirrad på av några lastbilschaffisar mot Ropsten. När jag ändå gick förbi så tog jag lite förstrött några synnerligen anspråkslösa bilder på Värtabanan. Detta är ett stickspår som går ut på kajen ("bakom ryggen"). Noterbart är att stickspåret inte heller är elektrifierat, till skillnad från själva Värtabanan som elektrifierades tidigt.

Längre bort mot Ropsten finns det gamla stationshuset som användes för persontrafiken fram till dess nedläggande redan 1913.

Blickar man till vänster jämfört med ovanstående så ser man bangården där det stod en del gamla SJ-vagnar med halvslarvigt övermålad logga av äldre modell.

Sedan hade jag tänkt ta några bilder på Lidingöbanan, men ett fågelskrälle bestämde sig för att använda min rygg som avträde när jag gick under Lidingöbron. Jag fick en plötslig obetvinglig lust att sikta in mig på något helt annat än fotografering. ;)

Inlagt 2011-08-21 01:59 | Läst 1920 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver