Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Ett grådassigt Stockholm har också sina poänger

Efter Twang så undvek jag, min vana trogen, att parkera ändan på något kollektivt färdmedel. Det var ju inte iskallt och det ösregnade inte, så då är apostlahästarna utmärkta. Lite kyligt var det dock, så en tröja togs fram.

Jag är, för den som eventuellt inte begripit det, inte någon utböling. Från och till utlokaliserad till annan plats däremot. :) Det är kanske lite som Bengan, för han lurar nog ingen med att leka lantis från Gnesta. ;) Ska det lyckas så blir det till att hålla igen foderluckan. Ja, ni vet det där hålet som sitter centrerat en bit nedanför jacken och kranen. ;) Grejen är den att jag trivs mycket bättre med att stryka runt i Stockholm, än i många andra svenska städer. Därmed inte sagt att jag vill bo på Sveavägen...

Innan någon somnar av mitt högst troligen ointressanta pladder, så tänkte jag bildligen visa vad jag menar med rubriken. Om någon håller med vet jag förstås inte.

Hur många städer kan du få den här vyn i?

Just det! Och känn doften/lukten/odören/aromen av vatten och sjöfart. Fyrisån är ett litet brunfärgat fjunigt dike utan rätt känsla i jämförelse.

Kardinalfel nummer ett: störtande linjer. Fast det struntar jag i! ;) Notera byggnaderna i byggnaden till vänster.

Det här är intressant tycker jag. Nu blir det ett kort tekniknörderi. Skärpan ligger på Patricia (fartyget, alltså) och bländaren är f/2. Effekten på bakgrunden är rätt intressant till sin karaktär, tycker jag. Nu menar jag inte bara att den är utanför skärpeplanet. Jag har en annan bild som kanske kommer senare där jag kört lite på samma tema, fast på ett annat sätt.

Modern snuttefilt även i Gamla stan, fast han använde den faktiskt för att ringa när jag gick förbi.

Att fiska i Strömmen är populärt och får mig att tänka på Aston Reymers Rivalers "Stockholms ström", om nu någon kommer ihåg den. :)

På scenen i Kungsan var det någon danshistoria. Jag är väl inte så värst intresserad och byta objektiv hade jag ingen lust med. Jag fortsatte upp längs Hamngatan och föga förvånande, för den som läst några av mina tidigare inlägg, in på Centralen. ;)

Inlagt 2012-05-25 21:10 | Läst 1994 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja som sagt,,,Stockholm är bäst :-)

Men de där bilderna måste vara mer än en vecka gamla?. Vi har ju haft strålande sol den senaste veckan
Svar från ztenlund 2012-05-25 21:37
Visst är de (lite) mer än en vecka gamla. För att vara exakt så var det onsdagen den 16:e maj. Jag kommer inte ihåg hur det var den 17:e, men den 18:e var det soligt i alla fall.
Surgeon 2012-05-25 21:48
:-)



--------
Stockholm tycker jag mycket om! Bott där en kortare period av mitt liv, men jag tycker bäst om Stockholm ändå som ett besöksmål. Och visst har Stockholm en del att bjuda på även om vädret skulle vara grådassigt, det visar du här med dina bilder!
Det där dissandet av Fyrisån tycker jag inte om dock...;-) Senast i går återupptäckte jag hur fin Fyrisån är i all sin enkelhet! Man kan inte uppleva djungelkänsla i Stockholms vattendrag, men vid Fyrisån kan man göra det med både grönska och osannolika djungelljud (fåglar)... det du....!
Svar från ztenlund 2012-05-25 23:11
Det varierar lite beroende på var i Stockholm vi pratar om, tycker jag. Ett problem som alltid dyker upp om man behöver transportera sig i rusningstid är den smått löjeväckande trafiksituationen både för vägtrafik och kollektivtrafik på en del håll. Om fastighetspriserna kan man också säga mycket, men det gäller i stort sett alla städer värda namnet i varierande grad.

Fyrisån... Den är förstås "bättre än inget", men det är inte den känsla min stackars själ söker. Mer till havs och mindre djungel när det gäller vatten. ;) Det är ju ingen älv direkt heller... Att man kan få sig lite djungelkänsla vet jag, för det brukar vara en del sådant längs ån sådär från Q-Med och upp mot S:t Erik där jag går ibland. Sommarkvällar/nätter kan det vara ett rejält kackel där. :)
Stockholm har alltid sina poänger! ;-) Gillar bilden från Gamlan Stan mest idag, jättefina färger och fint ljus!
Trevlig helg!
//ewa
Svar från ztenlund 2012-05-26 17:28
Tack Ewa - och trevlig helg du också! :)
Fina bilder! Har en hel del bilder själv som liknar dina :-) fjällgatan vid medborgarplatsen är riktigt fint! Jag bor mer eller mindre i Sthlm själv nu and i love it :-) vart ligger kafét där ni brukar vara? Kanske kommer och våldgästar er nån dag :-)
Svar från ztenlund 2012-05-26 17:36
Tack Mahdad!
Jo, jag kan tänka mig det. :)
Fast jag tror att du blandat ihop några gatunamn eller så, för Medborgarplatsen och Fjällgatan hör inte riktigt ihop. ;)

Twang ligger på Katarina Bangata 25, så det är väl bara att dyka upp när det är. Så gjorde jag. ;)
Det borde vara nästa onsdag om jag inte är helt dagavill, men det brukar oftast dyka upp en liten påa i "Magister" Björkboms blogg.
phool 2012-05-26 19:17
Aha! Jag har alltid sett medborgarplatsen och fjällgatan hophörande då dom ligger så nära :-) kommer till kafét och tar en kopp starköl med er nån dag!