Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Kvällsdrällande på Cst

Ta det tillbaka! Efter att ha vandrat genom ett grådassigt Stockholm gick jag in på Centralen, eller Cst på järnvägsförkortningsspåk. Där blev det en burgare och sedan en stor cappuccino som jag drack medan jag iakttog SJ:s utsända som försökte instruera förvirrade resenärer. Det här var ju långhelgen då det var banarbete på Mälarbanan, så tågen åt Västeråshållet var det inte så mycket bevänt med.

För att inte bryta en (o)vana så tog jag lite bilder. Först ut är "SJ 3000" eller X55.

En RC6:a med en Uppsalapendel, men framför allt ett hål ned i underjorden!

Därifrån kommer det emellanåt upp lastbilsvarianten av golfbil. Mitt i allt sitter en kvinna med digital snuttefilt och märker nog i stort inte mycket runtomkring. :)

I andra änden av Centralen så hittade jag ett väntande nattåg. De har den trevliga egenskapen att ofta vara utrustade med Statens järnvägars lok. Nej, inte SJ! Statens järnvägar! Det är inte samma sak, tro't eller ej. Däremot kördes det av SJ Norrlandståg, som är ett dotterbolag till SJ. De har hursomhelst en målning som inte alls är dum.

De skulle passa bra ihop med Veolias 60-talsvagnar, som dock dras av lok från Hector Rail.

Det regnade på lite halvbra så jag drällde sedan vidare ned i tunnelbanan för vidarebefordran till annan plats i Stockholm...

Inlagt 2012-05-29 21:46 | Läst 1588 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Schyssta bilder gillar den sista lite extra, vet inte varför men symmetrin tilltalar mig.
Svar från ztenlund 2012-05-30 16:40
Tack! :)
Jag tycker också att den inte blev så dum och det är en bildtyp jag inte har tagit massor av heller. Sedan är nog 60-talsvagnarna mer tacksamma också tack vare sin form.
Hej !
Jag gillade första bilden med det härliga djupet i bilden, de många linjerna
och diagonalen.
Fint ljus och färger därtill.
Bra !
mvh/Dieter
Svar från ztenlund 2012-05-30 16:49
Hej och tack Dieter!
Linjer är inte så dumt. ;) Jag tror att en av anledningarna till att jag stryker runt även på kvällen är att det blir ett helt annat ljus då. Sedan går det faktiskt också med nyare kameror utan att ha stativet med sig. :)