Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Lugnet efter snöstormen

Först var jag ute en vända mitt i det hela, men det var inte så roligt. Kameran tog jag inte med mig för objektivet hade nog mest förvandlats till en sån där attrapp man dricker ur. Framåt natten blev det inte alls värre, utan då såg det ut som följer.

Längs gångvägen vid Biotopia och Vasaparken.

Sönderfotograferad Uppsalavy från Haglunds bro. Jag utdelar minuspoäng för den fula takbeklädnaden. Varför tar kameran inte bort den? ;)

Att låta bli ett tåg med frost i skägget gick inte. Motorvagn X12 3193 står och väntar på tidig morgonavgång som "UVEN". I och med tidtabellsskiftet i söndags blir det UL:s Upptåg istället och UVEN går inte längre till U:et.

Alla Upptåg söder om Uppsala ställdes in för att minska belastningen på infrastrukturen så att det skulle bli lättare att få ordning på "kaoset".

Vy söderut från spår 7. Observera den smälta snön på växeltungorna. Växelvärmen verkar fungera, åtminstone här. Det här är förresten en sån där bild som jag tagit flera gånger i olika varianter. Snö var dock nytt.

Det som inte syns i bilderna är att snöröjarna var i full gång med att röja upp på plattformarna. Spår 8 längst till höger i bild var helt oanvänt och översnöat. Nu dessutom med snö från plattformen...

Spår 3 och 4. SL-pendeln kommer enligt plan att stanna på spår 3 till vänster och SJ:s Uppsalapendel stannar på spår 4.

SRJmf/Lennakatten har en säker medicin mot vinterproblem. Det är alltså spår 9 och 10, men av dem syns inte annat än några svaga uppbuktningar i snön.

Vaksalagatan i jul- och vinterskrud. Vaksala torg med Vaksalaskolan och konserthuset (UKK) ligger till höger.

Dags att gå och sova efter denna nattliga exkursion...

Inlagt 2012-12-11 20:37 | Läst 1674 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Sköna bilder, känner igen stan?
Svar från ztenlund 2012-12-11 22:19
Tack Per! Stan är nog igenkännbar... :)