Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Medan kvällsljuset falnade och vallokalerna stängde

Den 25:e maj passade jag på att ta med mig kameran när jag gick och förtidsröstade i sentid. Hur man kan förtidsrösta under sista timmen innan vallokalerna stänger, kan man ju rent språkligt undra över. Fast nu har inte inlägget någon annan anknytning till den dagen, än att bilderna är tagna då. Här blir det en sådan där kontrastrerande duo, där en är i färg och en i svartvitt. Bilderna passar helt enkelt bäst så, tycker jag. För den som lyckades se det bakom det helt uppenbara med färg och svartvitt i det förrförra inlägget, så är det dock mer tveksamt om något sådant finns här.

Eftersom jag var in i Uppsala stadshus, så var jag redan nära Uppsala C, eller Resecentrum som det också kallas. Själva det gamla stationshuset har jag försökt mig på förut utan att bli nöjd, men nu gick det osedvanligt bra. Det invigdes 1866 och är ritat av SJ:s dåvarande chefsarkitekt Adolf W. Edelsvärd. En gång i tiden fanns det faktiskt en banhall över spåren. Sådant finns ju på en del håll i t ex Tyskland och England fortfarande, men i Sverige är det mest plattformstak som gäller.

Det familjedrivna Grand Hotell Hörnan från 1907 med Fyrisån i förgrunden, sett från Västra ågatan. Hotellet var en gång bland det största man kunde ta in på i Uppsala, vilket kanske inte riktigt gäller längre. Både staden och hotellen har blivit större, men här är vyn ändå ganska mycket dåtid.

Inlagt 2014-06-14 13:35 | Läst 2147 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Val valt utsnitt för den svartvita, en liten tidsresa inbakad. Kul med bilder från Uppsala, pendlade dit så där 12 år...
Svar från ztenlund 2014-06-17 23:36
Tack! Konstigt nog är det relativt många gamla hus kvar längs med ån, med tanke på hur mycket man rev, precis som i många andra svenska stadskärnor.
Tjena Martin, länge sen vi sågs. Allt bra?