Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Under en (hyfsat känd) bro...

Solen skiner inte alltid på betongbroar kunde jag konstatera i slutet av december:

Från början var det två brobågar, men numera är det ju tre. Den nya är den som bara skymtar till höger.

Tunnelbanan går på den vänstra och de två andra är för bil och gångtrafik. Kanske inte något man tänker på om man kör eller går över bron.

Julstämning verkade inte råda...

Apropå Tunnelbanan: Kristinebergs station på Kungsholmssidan. De andra bilderna är tagna från Brommasidan. Jag gick över bron och det var inte direkt vindstilla, vilket blev "blåsning" nummer två eftersom jag tagit mig till Brommasidan via Alviksbron (Tvärbanans bro från Stora Essingen).

Inlagt 2014-02-18 16:45 | Läst 1444 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Häftigt djup i dina brobilder. Fenomenet med upprepning och störtanande linjer fungerar alltid på mej. De där cyklarna på tredje bilden gjorde ju också sitt till.
Hälsningar Lena
Svar från ztenlund 2014-02-19 11:26
Tack Lena! Jag är rätt svag för sådant också. Just den med cyklarna så såg jag först hur ljuset slog in från höger. Jag kom gående i höjd med husvagnen så cyklarna såg jag först sedan när jag började leta efter en vinkel. De blev lite pricken över i. :)
Fint med betongklossar!
Svar från ztenlund 2014-02-19 11:26
Tack Dan! :)
Tranebergsbron är snygg oavsett ljus
Svar från ztenlund 2014-02-19 11:28
Visst är den, men jag är lite svagare för Västerbron. Den är dock inte lika tacksam ihop med lågt stående sol i och med att det är en stålbro. Dessutom är det svårare att komma åt bra vinklar, tycker jag.