Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Uppsala står kvar, Dagny mötte Julian och så blev det ett Upptåg

Innan Dagnys så spatserade jag, i den det var möjligt på skridskorinken som anlagts dagen innan, lite lugnt med kameran i handen. Jag kunde konstatera att staden varken blåst bort eller knäckts under snötrycket.

Vid S:t Olofsgatan, Universitetshuset skymtar i fonden.

Svårfotograferade Odinslund

Dagens konditori i fokus, liksom dagens väder. Det börjar bli knepigt att hitta nya vinklar på Konditori Fågelsången...

Väl inomhus möttes jag av en betydande skara fikasugna som varit igång ett (bra) tag. Anna fastnade först.

Jag tror att jag lyckades fånga en min som Anders inte visat upp i sina självporträtt.

Jag har tänkt på det här med vilka bilder olika personer tar. Titta på de olika bilderna från samma fika bland bloggarna. Frågan är varför man tar de bilderna man tar?

Ewa pratar med Torbjörn.

Julian dirigerar sitt eget uppvaknande. Är det Also sprach Zarathustra? :)

Jo, han vaknade precis när jag tog några bilder.

Julians farfar Tommy

Farmor Annelie

Kul typ med skägg!

Sedan tänkte jag gå ett varv på stan med kameran innan den måttliga underhållningen i tvättstugan, men det blev inte så mycket. Jag tycker att självplågeri är onödigt och det hade börjat blåsa (igen) på ett tämligen omysigt sätt. Brrr... Men det gäller ju att se efter så att stationen inte blåst bort...

Passande musik denna helg: Jerry Williams - Vintersaga

Inlagt 2013-12-08 01:27 | Läst 1869 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Nygamla fotofikare här (minen hos Anders har jag inte sett förr), men den helt nya, den lille, han hette väl Oliver...? Är verkligen inte säker, men förhoppningsvis rättar Annelie till uppgiften om det behövs, om hon får tid över från farmorssysslorna.
En retorisk fråga det där med "varför man tar bilder på fotofika"... Svar onödig...
Du tycker att Odinslund är svårfotograferad och jag kan bara hålla med. Platsen i sig är ju så vacker med den lilla parken och med alla gamla byggnader runtomkring den. Inte lätt!
Svar från ztenlund 2013-12-08 12:15
Om jag inte är ute och cyklar så är Oliver pappan.
Jag menade inte varför man tar bilderna, utan mer varför man tar just dem man tar. Jag tänkte på hur olika bilderna ofta blir, trots att de avbildar samma tillställning.

Kring Odinslund vet jag inte hur många gånger jag glott i sökaren och försökt hitta några vettiga utsnitt, men det är riktigt svårt. Platsen verkar inte vilja få plats i kameran, rent bildligt alltså.
RHelena 2013-12-08 12:54
Oliver och Julian; du har kanske rätt. Vad gäller Odinslund så tycker jag att bilparkeringen fick gärna tas bort (den som bara skymtar i din bild) för den stör faktiskt den estetiska upplevelsen av platsen. Särskilt när man har tänkt sig att fotografera! ;-)
Svar från ztenlund 2013-12-09 22:55
Det stack faktiskt in ett par bilstrålkastare med tillhörande grill och stötfångare i bilden som jag beskar bort... Just den parkeringen brukar det inte vara någon större beläggning på, så frågan är om den på andra sidan Helga Trefaldighet skulle räcka. Många parkerar nog nere vid Saluhallen och går upp, för vet man inte att parkeringen finns så lär det ju inte vara den första man stöter på.
Det trevliga med bilderna från fikat är ju att det blir olika porträtt beroende på var personen suttit som tagit bilderna. Jag hade också tänkt promenera runt i Uppsala efteråt men vädret var inte tillräckligt inspirerande, det snarare dödade all inspiration.
Hälsningar Lena
Svar från ztenlund 2013-12-08 12:20
Visst blir det olika beroende på var man sitter, men jag tycker att det är rätt ofta är ganska stor skillnad även om man försöker se igenom det. Dessa bilder är dock lite ovanliga för att vara från mig i fotofikasammanhang, då jag för det mesta brukar använda kortare brännvidder. Alla inifrån Fågelsången, utom den sista, är är tagna med 70-200.
Fina bilder, och Upptåget har man många timmar loggade på :-)
Svar från ztenlund 2013-12-09 21:58
Tack Per! Jo, jag kan tänka mig det... :)
Det var ju kul att du tvingar mig se på bilder tagna med den 70 - 200 som jag är så avundsjuk på... Men att det är den jag ska ha ser jag på bilderna. Kul att se Ewa utan hand och Anna som försöker döda mig med blicken och inte minst den som var minst.
Svar från ztenlund 2013-12-09 22:51
Det brukar vara kul med bilder från det, om inte den svaga länken bakom kameran klantar sig. På första försöket inne på fiket fick jag t ex erfara att jag tydligen haft fokusbegränsaren påslagen senast jag använde det. Med fokusprioritet och ett motiv närmare än 3 meter så gick det inte att få vare sig en suddig eller skarp bild. Med fokusbegränsaren avslagen så har det däremot rätt bra närgräns.

Tack! Jo, den där handen var lite överallt när jag försökte få en bild på Anders...