Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Red Bull Illume

Hörde på P4 Göteborg att man nu tänt ljulljusen i stan. Förmodligen hörde jag på dåligt för det var mest Liseberg och lite dekorationer i centrum som hade tänts.

Nu hade jag ändå planerat en fotopromenad i stan med en av sönerna. Så vi hade lite prylar från Hasselblad till låns över helgen.

Så även om de bättre juldekorationerna ännu dröjer fick det bli en tur till centrum. Fotoutställningen Red Bull Illume pågår på Gustav Adolfs Torg så vi ställde stegen dit. Mer om detta på slutet.

Först en test av hur man använder H5D 50C för nattfotografering. Det skedde från kajen nere vid SVT eller gamla Hasselbladshuset lämpligen.

Det blåste kuling från väst och plus 7 grader.  För en norrlänning låter det väl som midsommar, men Göteborg med 14m/s och hög luftfuktighet är inte att leka med. Kläderna som man klarar -20 med i Kiruna räcker knappt till i det här klimatet. Blåsten och fukten går igenom allt.

Mitt lätta resestativ från Gitzo hade också svårt att hålla den stora kameran med 150/3,2 still i vindstötarna. Så helt skarpt blev det inte. Får bli att välja ett kraftigare stativ till nästa tillfälle.

B8436369.jpg

B8436370.jpg

Så när vi nu hade koll på spegeluppfällning, displaybelysning mm. Så bar det av till stan.

Red Bull Illume blev en besvikelse som event. Här i kylan på Gustav Adolfs Torg. Bilderna är i många fall mycket intressanta och bra. Fast det finns inget runt omkring.

Det är en bildutställning, thats it:

B8436377.jpg

Här glider ett litet antal personer runt bland skärmarna som gråa vålnader. En stackars vakt går uttråkad runt och ser till att ingen stjäl något eller stör den allmänna ordningen.

_ALM9811.jpg

Sonen hade inte pälsat på sig den tjocka vinterjackan utan frös snart som en hund.

_ALM9812.jpg

Hade detta varit i Wien eller München hade det serverats varma Maroni (kastanjer), funnits Glühwein, Jägertee och annat att värma sig med och naturligtvis minst ett Würstelstand. 

Fy sjutton vilka puritanska tråkmånsar vi är många gånger i denna mörka kalla nord.

_ALM1685.jpg

Fast vi får väl fortsätta smyga runt som skuggor i vintermörkret eller bege oss ner till Danmark eller längre söderut för att få lite stämning och folkfest på sådana här event.

Bilderna är tagna med H5D 50C, Fuji X-PRO1 och 5DMKIII med 85/1,2.

Återkommer med mer bilder från Göteborg när de större juldekorationerna har tänts den 5/12. Lite snö till det hela skulle ju också öka stämningen.

Postat 2014-11-16 22:18 | Läst 2070 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera