Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Varning bilister, nu kommer vi!

Nu tänkte jag inte i första hand på att en del av oss på 2-hjul kör som idioter. Det vet vi alla redan. Fast överlever de länge nog brukar det bli vettiga förare av dem också med åldern.

Främst tänkte jag på att ni nu måste lära er att umgås med oss igen. Nu är det inte längre allt på 2-hjul som är mopeder på vägarna. Vi döljs lätt i dolda vinklar för speglarna. Så håll lite extra uppsikt före vänstersvängen och tro inte att allt med en lampa och 2-hjul kör i 50 km.

Vi vill inte stöta ihop med er, det har vi inte råd med!

Själv tog jag en liten avfrostningsrunda norr om Göteborg igår. Vädret var skönt och en nyservad mc med nya sulor gorde inte saken sämre.

MC och tåg

Med i fickan fanns min lilla G9. Alltid lite besviken på den. Brusig, murriga färger och dåligt dynamiskt omfång trots raw. Beror väl på att jag till 95% använder DSLR kameror. Fast de kräver tankväska eller ryggsäck för att åka med på turen. Så igår fick lillebror duga.

Gupp och grus

Tillbaka till mc-åkandet.

Vägen gick via Kungälv och Rommelanda ut på riktiga landsbygden. Vägarna var i huvudsak torra men det ligger mycket grus i vissa kurvor och det är gott om potthål efter tjällossningen. Det är skönt att ha en Mc med ABS när gruset plötsligt ligger där i  kurvan. ABS borde ha varit standard sedan länge på MC. Det hade räddat många liv.

Ödehus

Man behöver inte komma långt norr om Kungälv på småvägarna förrän ödehusen börjar dyka upp. Landsbygdens avfolkning pågår fortfarande.

Tjuvkil 1

Till sist hamnade jag i Tjuvkil. Där var det inte mycket liv än. Även om vägen var vårlik så var sjövägen fortfarande svårframkomlig och ett antal båtar infrusna i hamnen.

Frusen hamn

 

#1997207

 

Att få den ekan tät kommer inte bli lätt.

#1997210

Till sist började det bli kyligare och jag tog den kurvigaste vägen jag känner till hem via Kornhalls färja. Turen botade mc abstinensen men gav också mersmak på nya turer så fort vädret tillåter. Bekvämt med BMW på fyra hjul men mycket roligare på två. 

Här är är vägen jag körde. Den kan rekommenderas för alla er andra Göteborgare som skall ut och lufta era 2-hjulingar.

Och kom ihåg, ta det försiktigt därute. Det är många ovana bilister, mycket grus i kurvorna och potthål i vägarna när man som minst anar det.

#1997212

PS. Det där var mitt första försök att blogga. Vi får se om jag provar igen snart.

Postat 2010-03-26 13:18 | Läst 5514 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera