Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Nybliven pensionär får ett uppdrag.

Som sagt är jag både nybliven pensionär och farfar. Så igår fick jag en uppgift som fint kombinerar det hela. Att fota lille Sigge med kompisar och deras mammor. I det sköna vädret hade vi alla en kul stund att försöka få bra bilder. Mammorna hjälpte verkligen till att försöka få till bästa möjliga förutsättningar. Fast barn gör ju som bekant i den åldern som de vill.

Kul hade vi i alla fall. Nu har de en mängd bilder att välja på. Sedan att välja om en utskrift skall vara i färg eller svartvitt. Av 450 bilder totalt har de nu 150 att välja bland.

Att fota bröllop är kul men att fota barn är roligare.

Några slumpmässigt valda bilder:

_ALM1553.jpg

_ALM1556.jpg

_ALM1564.jpg

_ALM1618.jpg

_ALM1628.jpg

_ALM1648.jpg

_ALM1683.jpg

_ALM1690.jpg

_ALM1739.jpg

Postat 2015-06-10 20:34 | Läst 1196 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Chleos skogspromenad

Hej, jag heter Chleo och är en kattdam i mina absolut bästa dagar.

_ALM1446-Edit.jpg

Idag skall jag berätta om skogspromenaden vi tog igår. Fast när man går igenom en skog på vägen upp till toppen av ett berg där det inte växer så mycket träd så heter det kanske bergspromenad. Nåväl.

Nu skall jag presentera de andra expiditionsmedlemmarna

Pivot är vår store klumpige styvbror. En typisk hund. Titta bara hur han har smutsat ner sig. Först går han omkring i vattenpölen han tänker dricka ur, sedan blöter han ner sig ända till magen. Som om inte det var nog så rullar han sig sedan i ljungen. Ja ni ser själva hur han ser ut. Så skulle en katt aldrig uppföra sig,

När man går i ljungen får man passa sig så han inte trampar på en. Man behöver ögon i nacken. Han brakar bara på igenom ljungen som en tanks och ser sig inte för. Stor, stark men dum anser jag. Fast han är väldigt snäll och det känns tryggt att ha honom med trots allt.

_ALM1440-Edit.jpg

Keela är min syster och riktig fotogenique precis som jag själv. Hon gör sig bra i svartvitt

_ALM1452-Edit.jpg

Fast ändå bättre i färg. 

_ALM1454.jpg

Svartvitt det ungefär som jag ser på natten. Färg det är som världen ser ut på dagen. Husse säger det är fint med svartvita bilder ibland. Det renodlar motivet. Faan trot säger jag. 

_ALM1461-Edit.jpg

Det här en bild på syrran när hon smyger omkring i ljungen. Hon är en djäkel på att fånga både fåglar och möss. Precis som jag själv. Vi är riktiga Killer Queens, syrran och jag.

Vid den här tiden på året får man se om upp med kråkorna. Nu när de har ungar går de på droger och käkar Rohypnol. De går till anfall som Stukabombare med vassa klor helt utan anledning. Så det är bäst att kolla så de inte är i närheten._ALM1470-Edit.jpg

Efter någon timme är det dags att sätta kursen hemåt. Man får bra aptit av sådant här. Skogen suger som vi katter brukar säga.

_ALM1478.jpg

Syrran är mer nyfiken än vad jag är så hon tar alltid tid på sig. Man får alltid vänta på henne. Suck.

IMG_0521-Edit.jpg

PIvot har också bråttom hem. Han brakar bara på rätt igenom de små buskarna. Idiot säger jag. Fast det är klart, han är ju hund. Fattar inte bättre.

_ALM1518.jpg

Till sist är man äntligen hemma. Nu är det skönt att bara slappa i favoritfotöljen. Skall nog ta en siesta och fundera på om det var en skogspromenad eller bergspromenad.

Hälsningar från Chleo. 

PS. Syrran hälsar också.

IMG_0546-Edit.jpg

Postat 2015-06-07 00:48 | Läst 1014 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera