Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Ibland behöver moder natur lite hjälp på traven.

Ibland är det sådana där dagar där himlen är jämngrå och det verkar knappt finnas varken färg eller konstraster i naturen. Idag var det en sådan. Förr skulle man laddat Velvia eller Kodachrome för att bättra på det hela.

Numera kan man ta fram sin digitala verktygslåda och leka lite i efter hand.

Jag håller på testa en ny verktygsuppsättning i form av ON1 Photo 10. Man kan väl kalla den en modern variant på Nik Collections. Den har också många smarta verktyg som gör att den kan göra en del av det man normalt gör i PS. Det går att starta i raw direkt från deras browser utan att ha LR eller liknande. Fast jag kör det som plug-in till LR och PS.

Så vad man man göra när man kommer hem med grå trista bilder utan kontrast. Jo man kan testa verktygslådan och se vad man kan åstadkomma.

En sådan här bild av ett kärr är en lite färgrannare variant av verkligheten. Fast det är fortfarande trist. Det går förstås att gå längre i LR. 

I ON1 finns det en mängd verktyg att ta till som inte finns i LR. Efter jag använt ett antal filter blev det här resultatet. Precis som i Nik finns det presets att välja på där man kan från bilder välja olika effekter i en mängd kategorier. Fast jag kör direkt med filtren och drar i spakarna till jag är nöjd med effekten.

Så här kommer några bilder där jag hjälpt moder natur på traven med att få lite färg på naturen.

Här i skogen i Sillviks naturskyddsområde finns också många pensionerade tomtar. Samt pensionerade nappar som barnen inte längre behöver.  Gissa om den lille svarte var intresserad och tvungen att nosa på alla prylarna.

En kitschig kyrka  var så röd att de glödde som stoppljus i sökaren.

Annars verkar man i tomteland precis som över allt annars ägna sig åt att stå i kö. Den siste tomten och getabocken verkar ha trötnat och slocknat. Eller så har de kanske druckit för mycket av julölet. Det är är förlåtligt för vi vet ju alla hur tråkigt det är at stå i kö.

Vid skalbankarna i Sillvik hade faktiskt moder natur varit framme med penslarna och fått till lite färg. 

Dessutom hade vi en matte med oss på vår 10 km långa promenad idag. Så hon fick hjälpa till att ta en bild av både husse och Kasper. Första bilden där vi är med båda två. Selfisar ägnar vi oss inte åt. Kasper försökte förstås slippa vara med på bilden. Han vill väl inte synas i dåligt sällskap:-)

Kasper har sovit större delen av kvällen så han fick nog tillräckligt med motion idag.

Ha en fortsatt trevlig helg.

Postat 2016-04-02 23:27 | Läst 863 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera