Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

Nu har jag vårstädat.

Jag har varit medlem på fotosidan sedan 2001. Med tiden har det samlats en mängd bilder i mina album.

 Det blivit en oreda utan like genom åren. För många album och många bilder som legat i album som inte  hade någon logik.

Många bilder hör till tekniska diskussioner som i en del fall var aktuella för 15 år sedan.

Så jag var bara tvungen att städa. Förra gången jag gjorde det var det många som hörde av sig och saknade vissa av mina bilder. Så jag lät många gamla bilder vara kvar.

Jag vet att många läser gamla trådar eller gör sökningar som lett er till mina bilder. Många av dessa länkar kommer nu inte fungera. 

Gamla favoriter kommer kanske tillbaka i mer ordnad form.

Sedan väntar nya tester av Hasselblad H6D med 100 MP back och senare en ännu hemlig kamera. Jrrdbävningen i Japan och Sonys stoppade produktion har gett Hasselblad leveransproblem. Dessutom säljer de mycket bättre av 100 MP kameran än förväntat. Så det är svårt att få tag i en demokamera.

Givetvis kommer jag också att testa var gränserna går för min X-PRO2 mot en 5Ds R. Jag vet att många vill ha en lättare och kamera som kan ta bra bilder Alla vill vi ha mindre kamror och vikt att släpa på. Fast att välja kamera är alltid en kompromiss. Fuji är intressant för många men man får alltid avstå från något för att välja en mindre och billigare kamera.

Så jag behöver plats för nya grejer.

Alla påstår att den senaste generationen av kameror är så mycket bättre. Jag kommer fortsätta ifrågasätta detta påstående. Kameror som är 10 år gamla är mer kapabla än de flesta tror.

Min gamla Bettan, 1DMKIIN har nu gått över 225 000 exponeringar. Tar fortfarande väldigt fina bilder och dess AF är lika bra eller kanske bättre än min 5Ds R.

Så albumen kommer fyllas på med nytt material.

Så jag hoppas ni förlåter mig för att jag nu rensat ut de flesta av mina gamla bilder.

Efter 15 år var det dags för en ordentlig vårstädning.

Jag är och förblir en kameranörd. En som försöker hålla prylnisse under kontroll och av erfarenhet vet att inte den senaste släppta kameran är frälsningen till bättre bilder.

Nu har jag ännu aldrig publicerad en fotoblogg utan en bild. Och så skall det väl inte heller bli idag.

Så jag väljer helt enkelt en bild jag tänkte skriva ut idag.

Pippi Lotta Alm. Alltså min yngsta dotter som susade förbi en dag när jag hade kameran redo.

Vi syns och hörs. 

Postat 2016-06-01 16:58 | Läst 788 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera