Almdudler

En fotoblogg där jag skriver när jag känner för det.

You want it darker

Den senaste tiden har det oftast regnat och varit i grått här Göteborg. Det väder vi brukar ha här på västkusten i November. Så den lille svarte har inte fått några långpromenader på några dagar. Det har blåst och regnat så att till och med den lille svarte tyckt det är ruggigt.

Fast idag var det lite ljusare och regnade inte strax efter lunch. 

Så efter en kort diskussion bestämde den lille svarte och jag att dra till det gamla skjutfätet vid Björlanda kile.

Kasper tog givetvis vara på tillfället. Jag såg mest något svart som susade fram på stigar, ner i diken och mellan träden i skogen. Han var som en sportbilsförare som äntligen fick släppa loss all kraften på autobahn för en gångs skull. 3 tomma filer och gasen i  bottten.

Själv klafsade jag fram bakom och lyssnade på Leonard Cohens senaste skiva. You want it darker. En av hans bästa tycker jag.  Nu har han ju själv förhoppningsvis bättre väder och solsken där han hamnat.

Titeln passar vårt November väder.  Här i Götet känns det varje November som vi hamnar i dödskuggans dal.

Svartvitt känns rätt när naturen ändå mest går i ett fåtal toner och mörkare beöver det verkligen inte bli. Det är redan hög ISO mitt på dagen utomhus. 

Även ute vid havet går det mesta i moll. Fast det sceneriet passar utmärkt till You want it darker som jag hör i lurarna. 

Kasper bryr sig inte utan hittar alltid något intressant att lukta på. 

Vet ni att människan har luktreceptorer i näsan som motsvar ett frimärkes storlek. Kasper har receptorer som motsvarar 35 m2 eller en ungefär motsvarande en 2 rummare.

Tänk om han kunde berätta om allt intressant som han ständigt hittar.

På hemvägen kom givetvis regnet igen och vi kom tillbaka till bilen dyblöta fast trots det nöjda. 

I morgon skall det kanske klarna upp mitt på dagen och kanske kan vi då klara av en promenad utan att bli blöta. Det skulle bli första gången på en vecka.

Håll tumamrna för oss.

Postat 2016-11-17 17:59 | Läst 684 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera