Canalogg

Allt som händer och fötter, tankar och betraktelser men inte minst bilder i både färg och svartvitt!

Var förvarar du din Leica - i vitrinskåpet eller barskåpet?

Personligen har jag den i vitrinskåpet, om jag hade den i barskåpet så blir jag osäker på om jag tänkte fota eller dricka - att göra det samtidigt är en dålig idé, antingen gör man det ena eller det andra, och gör det riktigt!

Vid närmare eftertanke...de båda skåpen är ju riktigt dåliga idéer...KASSASKÅPET  måste det förstås bli...hur  dum får man vara???

Skål & glad påsk!

/B

Postat 2019-04-20 15:50 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

En hälsning till alla på Fotosidan!!

Mellanlandning i Östersund...

Postat 2019-04-17 14:39 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Våren är här - även i Östersund!

Vårens första trottoarservering har just öppnat här på gågatan....(se glasen med skumpa på bordet)

Härliga tider, strålande tider!

/B

Postat 2019-04-13 15:59 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vi som hade högertrafikdekalen på instrumentbrädan...

Den här har jag (otillbörligen?) saxat här på nätet...bild-copyright Michael Åhman?

Någon eller några veckor före högertrafikomläggningen...som jag då och många med mej nog var benägna att ta med en klackspark, vi som skulle ta över världen tyckte nog:

"...det blir väl alls ingen match, dom som blir verkligt farliga är väl alla dessa pensionärer i keps och läderhuva som helst borde hålla sig inne minst nån månad efter högertrafikomläggningen..."

Och det gick ju väldigt bra, eller hur? Vad jag minns nu, om jag ärligt rannsakar min "håriga böld mellan axlarna" (läs:hårddisken) - åtminstone en gång höll jag på att ställa till det i trafiken månaden efter omläggningen och körde en 5-600 meter i vänstertrafik - om också med låg fart i uppförsbacke ca 50 km/tim!

Men då, solen sken ju VARJE DAG, livet lekte och jag hade t.o.m antagligen varit allra först i skolans historia att i augusti 1966 på Östersunds Högre Allmänna Läroverk, som abiturient i 2:a ring RIIa, åka till Wargentinsskolan i egen bil, min pärla Morris Minor 1000 59:a och parkera på en lärares parkeringsplats bakom skolan!

En bild från den tiden råkade jag hitta häromdan - en sliten 12x8 papperskopia (var inte all färgfilm då diafilm?? Ektachrome, Kodachrome II osv? Jag trodde att jag testade negativ färgfilm i min FTb först på 70-talet?). Nåväl, bilden nedan har en alldeles karakteristisk detalj klart synlig...vilken?? Ni som var med när det verkligen begav sej, vet ni?? 

En augustidag 1967, troligen söndag förmiddag när det oftast var lugnt på BP-macken där jag extraknäckte - och chefen bortrest!

Morrisen sålde jag med tungt hjärta ett par månader senare. Någon (Hans hette han) nappade direkt på min lilla radannons i ÖP, dåtidens "Blocket" och köpte pärlan för halva priset mot vad jag själv hade gett för den sommaren 1966...Och till råga på allt, hade han den påföljande vintern lackat om den själv tror jag, med röda och blå sprayburkar - handsprejat (!) min fina gråa lack! Vilken otacksam marodör! Jag såg honom nämligen köra fort uppför Nybogatan på Frösön, så jag inte skulle hinna se honom från macken... 

Nuförtiden, när minnet ger mig en en varm och blöt puss när jag råkar hitta en särskilt kär men länge saknad bild, så måste jag bara få berätta om det. Och bloggen här på FS passar då som hand i (bil-)handske!

Nyvaxad, klar för porträtt (Turtle Carnuba-vax i platt plåtburk med lock?)

Macken där jag extraknäckte nästan all min fritid och där Martin Ljung en gång tankade sin E-type...eller hade han den Ferrari 275 GTB som bara AXADE FÖRBI uppför Nybogatan med sällan hörd skön musik ur avgasrören? Och jobbarkollegan Bertil, som hade oturen att grymt sabba en hel högersida i mackens nya automattvätt med roterande borstar, på F4-flygarens ljusblå, sprillans nya P1800...!

Soppan var SÅ HÄR billig då!

Vill ni veta mer? Jag har ett par saker till att berätta om tiden när jag blev med Morris!

Tills dess: Have a really nice spring and summer in your deeply beloved Oldtimer!

Eder TILL-givne

/B

Postat 2019-03-03 06:14 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Seasom´s Greetings (and time for The Long Cold Song)

Julaftonsmorron - minus 8, kanske 4 dm djup VIT snö här i Östersund - ja julstämningen börjar infinna sig. Vintersolståndet är tacksamt avverkat, julstöket är klart - det enda som återstår är att klä plastgranen från i fjol med de inbyggda LED-ljusslingorna. 

Ännu är det helmörkt ute, men hoppas på uppklarnande väder när det dagas.

Vi blir bara tre personer här i min 94 år gamla mors 3:a mitt i stan - hon behöver numera mycket hemhjälp och eftersom jag är enastående (läs:"single") är det jag som stårför den mesta markservicen, jag har ju min egen lilla lägenhet i samma trappuppgång som mamma.

Min 3 år äldre syster (nästan lika enastående hon!) kommer väl hit vid 11-tiden.

Mitt fotande har väl varit lite på sparlåga i höst, man jag har ju ett ganska digert arkiv av både analoga & digitala bilder, så det finns mycket roligt att göra också bara vid min Mac Book Pro...

..till alla andra bloggare & medlemmar på Fs! 

Börje (the Globetrotte-wannabe)

Postat 2018-12-24 08:30 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa