Canalogg

Allt som händer och fötter, tankar och betraktelser men inte minst bilder i både färg och svartvitt!

Är sommaren över nu?

Kanske i Börtnan, men inte annorstädes, väl?

Jag klippte detta ur SVT:s nyheters hemsida i morse, där det rapporteras om minusgrader den gångna natten (31 Juli!). Börtnan ligger ca 10 mil sydväst om Östersund...och är ett välkänt "kallhål" här i Jämtland!

Den infällda bilden har jag själv tagit för ett par år sen - dom gör ju reklam själva att vara kallast i landet. För övrigt finns det väl nåt annat i Börtnan än bara det kalla vädret? Jo dom har en fiskodling också, deras Fjällröding är jättegod!  

Var ligger då Börtnan? Jo här:

Jag rekommenderar en tur längs Fäbodvägen från Persåsen till Börtnan - det finns många fina gamla fäbodar längs den vägen, och det serveras även kaffe och våfflor!

Läs också Margareta Cortéz blogg här på Fs om Fäbodvägen för några år sedan!

https://www.fotosidan.se/blogs/magganfs/fabodvagen.htm

 /B

Postat 2019-07-31 10:48 | Läst 529 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

På kaffe hos Landshövdingen!

Från och med den gångna helgen i skön sommarvärme och hela denna vecka händer det mycket i stan - många olika evenemang bl a med Storsjöstråket, uppträdanden i Badhusparken, på Cityscenen och som mäktig avslutning på veckan den välkända Storsjöyran med artister från när och fjärran. 

Dags för en promenad neråt stan för att se vad som händer…

När jag sakta med dåligt flås gick uppför Samuel Permansgatan från Västra Station, med Länsresidensets höga mur på min vänstra sida, så plötsligt ”hördes musik någonstans, som kom från en frusen tjusig orkester…”  *)

*) Beppe Wolgers textrad med smärre modifikation...

- Riktig gladjazz! ”On the sunny side of the street” lät väldigt svängigt och välbekant. Jag insåg direkt att musiken kom inifrån residensets trädgård… och jag kom ihåg att jag nånstans för länge sen sett nån liten annons att man upplåtit Residensets trägård för musikunderhållning för vanliga undersåtar - så nu blev jag nyfiken!

En liten bit längre upp, i korsningen med Köpmangatan fanns en skylt med info om några olika evenemang i Residensets trädgård under kommande vecka,  bl a idag ”Uppvaktning på Landshövdingens födelsedag 14 - 16, anmälan på webbsida så och så…

Nja, jag chansar väl utan anmälan, så jag gick en bit till, tog vänster in på Köpmangatan och sedan neråt i den smala gränden på andra sidan residenset. Folk kom och gick, genom porten i muren och verkade vara helt vanliga medborgare, så även jag gick in där och blev vänligt hälsad med ett ”välkommen” av personalen på insidan av muren. Oj vad trevligt det såg ut! Och här festföremålet själv, Landshövdingen Jöran Hägglund i samspråk med en äldre herre. 

Uppställt bord med kaffe, kalkor och kylda drycker, ett partytält med cirkusliknande stuk och ett litet podium med orkestern -  vad mysigt, denna härliga måndagseftermiddag! 

Lite kaffe, en tårtbit först och främst för Landshövdingen, med svängig tradjazz i bakgrunden - smakfullt framförd av Sjöbergs Blandning gjorde eftermiddagen till en trevlig upplevelse!

- Tack Landshövdingen för kaffet och underhållningsmusiken i Residensträdgården!

Grattis på 60-årsdagen!

Er underdånige undersåte 

/B

Postat 2019-07-30 02:20 | Läst 452 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera