Canalogg

Allt som händer och fötter, tankar och betraktelser men inte minst bilder i både färg och svartvitt!

Veteranbilsträff i sommarkväll

På onsdagskvällarna under sommaren brukar veteranbilsentusiasterna träffas, oftast på Stortorget här i Östersund men denna gång på Yrancampingen vid Storsjön nedanför Jamtli. Sedan gemensam cruising till kvällens utflyktsmål, nu Hara ångbåtsbrygga för en kvällsfika.

En brokig samling bilar, många olika bilmodeller, äldre och nyare men också i olika skick.Välputsade skinande blanka amerikanare, gamla T-fordar och europeiska sportbilar i en salig blandning.

Fint renoverad T-Ford (en hitrest norrman? Se registreringsskylten) 

Eftersom jag bor centralt i stan, brukar jag ge mig ut och ta med mig kameran på onsdagskvällarna för att se om det finns någon ny bil jag inte har fotat förut,  men många av veteranbilarna som var med denna kväll har jag redan fotat förut. Flera av de bilderna har jag publicerat på FS, i gruppen ”Veteranfordon”

En gammal Cheva i orenoverat bruksskick (bara lite medfaren i lacken) tilldrog sig en hel del intresse – notera den gamla Z-skylten (Jämtlands Län) som fått hänga kvar. Notera också skidhållarna på taket!

Chevrolet 1938

Opel GT (70-tal, tror jag)

 Ännu en riktigt gammal pärla, fint renoverad – säkert den allra äldsta bland kvällens  veteraner. Synd bara på personerna i bildens vänsterkant – särskilt den ”halva” lilla grabben, bäst hade ju varit om jag hade väntat tills dom försvunnit ur bild, eller att dom hade varit med som helfigurer. Jag gör ofta det misstaget att inte kolla ordentligt i sökaren innan jag trycker av! 

T-ford 

En av de lite mera spektakulära kärrorna, Auburn Speedster 1936. Men tyvärr är den här inte ”äkta”, utan en replika från 1984. Men visst är den häftig ändå! 

 

Auburn Speedster replika

Den här lilla Mercan var kvällens behållning för mig – en MB 170 S årsmodell 1950 – Fint skick, och en sådan här cab är nog inte alls så vanlig!  Se flera bilder av den längre ner i bloggen!

 

Mercedes-Benz 170 S, 1950

Den orenoverade Chevan, svartvit konvertering från RAW-filen. Det är antagligen ägaren som är vänd mot kameran, och som kanske får goda råd av en annan entusiast…

Chevrolet 1938 Får ägaren goda råd här? 

För att få lite bilder med annat stuk, stack jag iväg lite i förväg till Vallsundsbrons bortre ände där jag visste att dom senare skulle komma vid cruisingen ut mot Hara och kvällsfikat.  Jag tog plats i diket på andra sidan vägen, och beväpnade mig med telezoomen Canon EF100-400 på kamerahuset 5D Mk III. De tidigare bilderna på Yrancampingen tog jag med objektivet EF 24-105, en förträfflig walk-around-glugg!

En MC och en femtiotals-Cheva 

Bilderna från denna utsiktspunkt togs mestadels med objektivet tämligen mycket utzoomat, ca 350-400 mm brännvidd. Gör det att bilderna blir alltför tillplattade i perspektivet?  

En klassisk Rolls Royce följda av VW och Opel

Här är den förtjusande lilla Mercan igen – ett par bilder till! Det måste vara fantastiskt att få åka på en bilsemester sommartid i en sån pärla…

Mercedes-Benz 170 S, 1950  

Här är kanske den av kvällens bilder som jag själv är mest nöjd med. Trots den långa brännvidden och det tillplattade perspektivet är den här bilden mera levande än uppställda bilar sida vid sida på ett torg eller fält, tycker jag – 

Mercedes-Benz 170 S, 1950

Den bil som skymtar i bakgrunden på föregående bild, är Auburn Speedster-replikan. Så till sist, en bild till på den på väg ut mot kvällsfikat i Hara! 

Auburn Speedster-replika

Postat 2018-07-05 16:12 | Läst 1533 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera