Canalogg

Allt som händer och fötter, tankar och betraktelser men inte minst bilder i både färg och svartvitt!

MIN VERKLIGHET - OCH MÅNGA ANDRAS

Strålkanon nr. 4

Jag är nu drygt halvvägs, har alltså 3 veckor kvar av den serie strålbehandlingar som jag ska genomgå under 7 veckor.  Måndag t.o.m. fredag varje vecka strålning under 15-20 minuter inkl inställning av maskinen, sedan helgerna "lediga" då jag kan åka hem till Östersund. Knappt 40 mil enkel väg att köra, måndag morgon resp fredag eftermiddag.

Harar - konstverk av av Mats Caldeborg

Konstverket i väntrummet till strålbehandlingen gjorde ett starkt intyck på mig. Haren utanför fönstret är blå, medan den inre är i en brun eller bronsfärgad nyans.

 Gråväder - Norrlands Universitetssjukhus (NUS), Norra Entrén

Patienthotellet "Björken" ligger bara ett stenkast ifrån sjukhusområdet - på ett sätt är det praktiskt att ha nära till behandlingen men gör kanske också att man är vistas i  sjukhusmiljö i stort sett hela tiden...


Selfie - en dag i väntan på behandling

Jag har min kamera och min laptop med mig under vistelsen här uppe, och selfien ovan  är förstås arrangerad och i viss mån manipulerad. 

Knivslöjd

För att skapa sysselsättning finns lite olika aktiviteter, bl a "Oasen" på patienthotellet "Björken", där man kan få utlopp för sina hantverkstalanger, t ex göra en kniv med utsirat skaft av renhorn, eller sy, göra smycken, batik osv. 

Framtiden känns mycket oviss, men jag känner i alla fall stort förtroende för de läkare, sjuksköterskor och annan personal som jag hittills kommit i kontakt med. Jag tror att jag här i Umeå får den bästa behandling som är möjlig, och jag är övertygad om att svensk sjukvård verkligen ligger långt framme internationellt sett.

Postat 2016-02-13 17:36 | Läst 1382 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera