I fotonernas värld

I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Stenshuvuds nationalpark

Det känns lite upp och ner här i Skåne. December var kall och snörik och januari har börjat varmt och all snö är borta. Bland all kuling och regn, som varit den senaste tiden, så kommer ibland en fin dag. Idag var en sådan, tidvis soligt och tidvis molnigt. Jag styrde kosan mot Stenshuvud. Nationalparken har alltid något att bjuda på, även om andra årstider kanske är mer lockande för de flesta. Här kommer några bilder från dagen. Vilken är mest lyckad?

Bild 1
Bakom "huvudet" ligger ett trolskt alkärr.

Bild 2
Alkärret.

Bild 3
Jag gissar att strukturen i sanden beror på regnet.

Bild 4
Jag tvekade länge om bilden var bäst i svartvitt eller färg, men det fick bli svartvitt, mest för att molnen framträder bättre i den här versionen.

Bild 5
Bara himmel och hav ut över Hanöbukten.

Bild 6
Rötter i strandkanten.

Bild 7


Rörums norra å, som rinner längs nationalparkens sydliga gräns.

Bild 8
Murgrönan klänger på träden. De stod en bit ifrån varandra, så jag behövde ha en liten bländare för att få ett tillräckligt skärpedjup. Bakgrundens suddighet har jag sedan "photoshoppat" fram.

Bild 9
Murgröna.

 

Postat 2013-01-04 17:19 | Läst 1856 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Oktoberdagar i Halland

I början av oktober gjorde jag en tvådagars helgutflykt till Halland tillsammans med kompisen Håkan Andersson. Vi besökte fyra fotoställen med våra kameror, Sumpafallen, Steninge Strand, Kroksjöholm och Gullbranna. Vädret var helt OK på lördagen, men på söndagen började det att blåsa rejält och även regna så småningom, så hemfärden startades lite tidigare än tänkt. Vi fick dock en hel del bilder med oss hem i alla fall. Här följer några från varje plats. Vilken har blivit mest lyckad?

Jag har noterat att jag tar ganska mycket stående bilder. Ofta missgynnas just stående bilder vid visning, bl.a. med projektor och på skärm, i synnerhet i widescreen-eran. Här på bloggen är det precis tvärt om. De stående bilderna fär mycket mer utrymme och kommer ofta fram bättre.

Bild 1

Sumpafallen.

Bild 2
Sumpafallen. Slutartiden är "halvlång" då jag ville få fram forsens kraft i bilden. Jag tror att den silkeslena effekten av en riktigt lång slutartid inte hade fungerat för den önskade känslan.

Bild 3

Steninge strand. Namnet ljuger inte...

Bild 4
Steninge strand. Ja, jag gillar sten.

Bild 5
Steninge strand. Ett svagt kvällsljus letar sig in bland träden.

Bild 6
Kroksjöholm.

Bild 7
Kroksjöholm. Blixt snett från vänster för att få lite liv i ljuset, som annars var mycket diffust.

Bild 8
Gullbranna. Ett stort område med sanddyner vid kusten söder om Halmstad.

Bild 9
Gullbranna.

Postat 2013-01-01 17:24 | Läst 1739 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera