Till och Från

Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Julbord på Fjäderholmarna

Undertecknad sitter och är fortfarande stinn efter dagens begivenheter. Har nämligen fått vara med om att äta julbord på Fjäderholmarna. "Matskribenterna" är ett gäng unga matskribenter som idag tog sig an det berömda julbordet på Fjäderholmarnas krog. Undertecknad följde med som inbäddad reporter. Till och Från kan nu presentera exklusiva bilder från tillställningen. 


Vi hoppar rakt in i actionen. Fjäderholmarnas värdshus drivs av den berömde stjärnkocken Gert och har rykte på sig att ha ett av stans bästa julbord. Och här förstår man varför. Allting är skuret i små, små portioner. Det blir som en jättelik avsmakningsmeny. Man slipper allt gryllande och grötande som det ofta blir på vanliga julbord! Här är sillen och laxen upplagd i prydliga rader. 


Och här är det kallskurna. Läckerheter för såväl öga som gom! 

Stjärnkocken Gert förklarar sina recept för skribenten Jessica. Hon gillar det hon hör. 


Här är varmrätterna. Samma stil: små portioner så att man kan ta lite av varje. Och kockarna står och serverar direkt ur kastrull, med Gert i spetsen! 


Här är läckerheterna. I skålen renfilé. Men bredvid ligger den verkliga höjdpunkten på menyn: revbensspjällen! Marinerade och långgrillade enligt ett hemligt recept. Otroligt möra och smakrika. 


Nu börjar man bli stinn. Det hindrar dock inte gästerna från att ta för sig från godisbordet. Gert står och serverar glass med krusbärskräm. 


Till höger havtorn med smakrik kräm. På tallriken glass med krusbärskräm och skånsk äppelkaka plus annat smått och gott.  


Stämningen på topp! 


Hur var serveringen? Jo vars, inte alls oäven. Räcker dock inte till en stjärna i Guiden. 


Skribenterna vandrar mot båten med glada sinnen. Toppbetyg överlag.
Fredrik saknade dock gulaschen. 


Ännu är kvällen ung så skribenterna fortsätter på ett av stadens innehotell. Lounge, private rooms, sauna. Inga bilder därifrån.

Men julbordet på Fjäderholmarna är en riktig höjdare och rekommenderas varmt av Till och Fråns utsände. Ett av stans bättre julbord!  

Postat 2011-12-03 08:25 | Läst 9187 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Big Hands

Idag slank jag förbi Nikons event nere i Kungsan. Big Hands och lanseringen av deras nya spegellösa superkamera. 


Big hands. 


Nikons tält. Tyvärr urartade tillställningen snabbt till ett gubbdagis. 


Som sagt, gubbdagis var namnet. 


Vad skall man säga om kameran? Måste säga att jag var positivt överraskad. Kameran var mycket smidig. Otroligt rapp för att vara en liten spegellös kamera. Autofokusen snabb. Magnesiumhyddan ger kameran ett säkert, proffsigt intryck. Autofokuspunkterna i själva sensorn känns som framtiden. Och storleken på objektiven! Teleobjektivet 30-110 motsvarande 80-300! Det känns minst sagt klumpigt att fota med 70-200:an efter det. Jag var också positivt överraskad över den elektroniska sökaren. Har tidigare varit skeptisk till den, men den var riktigt trevlig. Snabbheten och filmmöjligheterna gör att kameran kommer att bli en favorit för såna som vill fota/filma sina ungar eller hundar. 

Det enda abret var väl frånvaron av riktigt kort skärpedjup. Intrycket är att för att spegelkameror skall konkurrera med spegellösa i framtiden måste man upp i fullformat. Spegelkameran har två fördelar, nämligen den optiska sökaren och det korta skärpedjupet. För att dessa skall komma till sin rätt måste man upp i fullformat. Samtidigt går det inte komma i för stor förpackning. 


Efteråt satte jag mig på bänkarna vid stora fontänen. Höstkyla i luften. 


Solen sjönk och stora skuggan tog vid. Det var dags att gå hem och göra kväll. 

Postat 2011-09-24 01:16 | Läst 4703 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera