Till och Från

Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Fare la bella figura

Är det något som italienarna behärskar är det det här med stil. I Italien pratar man om att fare una bella figura - att göra en vacker figur. Att uppträda med stil och elegans i vardagen är en konst som få i Sverige behärskar. Utanför Stockholm är väl företeelsen närmast okänd. Tricket är att vara elegant utan att vara en sprätthök och att kombinera stilfull klädsel med ett lika stiligt sätt. 

Det var under den sista dagen som jag gav mig ut för att söka hitta och föreviga italienska stilideal. Det var något sent påkommet. Jag hade dittills varit fullt upptagen med att turista och spana in sevärdheter. Knappt om tid således - men till slut tror jag att jag fann vad jag sökte.  


Elegant. Hatt med matchande halsduk. Gillar också koftan. Hade själv en liknande kofta från Massimo Dutti. Det här är Italien! 


Till slut fann jag vad jag letat efter. 


Rocken, halsduken, solglasögonen, frisyren, gesten - i kombination med värmen och omsorgen. Viva Italia! 

Postat 2012-01-07 22:35 | Läst 6854 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Fotomässan: slutrapport

Till och Från befann sig idag på Fotomässan. Med stolthet konstateras att den som enda blogg rapporterade live därifrån. Prylar, bilder, händelser och mycket annat har gjort att man nu har fått sitt lystmäte på fotografiska ting tillgodosett för ett tag. Jag har ingenting särskilt att säga så jag meddelar här först några bilder, varefter några priser utses:

 


Ladda!


ELD!!

Slutligen några priser: 


Bästa monter: Leica. Man måste ge det till dem. Även om deras prylar kanske inte är de vassaste har de en förmåga att utstråla klass och exklusivitet. Leicas monter doftar Mercedes, Beckenbauer, Weltklasse. 


Bästa besökarkamera: Vad är det här för en rolig pryl? En sån skulle man vilja ha. 


Bästa skyltning: Sigma. Riktigt snyggt med objektiven i ljusskåp. 


Bästa prylen: Sigma. Med sitt supermuskedunder blir Sigma solklar vinnare. Jämför objektivet med kamerahuset!


Bästa sales force: Canon. Ledda av sin Brittanienchef Mike klargjorde Canons säljare att "the boys are back in town.."


Bästa bild: Den på primatgammelmormors händer. Otroligt många bra bilder, men den här var nog bäst av alla. 


Bäst alla kategorier: MODEFOTOGRAFERINGEN! Ett riktigt trevligt event. Mer sånt! 

Som sagt, en riktigt trevlig tillställning. Till och Från börjar nu ladda för årets verkliga höjdpunkt på mässfronten, nämligen Hundutställningen. Till och Från kommer att vara där och rapportera direkt. 

Postat 2011-11-20 00:39 | Läst 6479 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Hattar

Undertecknad håller för tillfället på och går igenom mina bilder och rensar lite grann bland bråten. Jag har då stött på lite hattbilder. Men de är förvånansvärt få. På ett år har jag bara lyckats plåta sju hattar! Märkligt. Hattar är fina motiv. Inte lika bra som paraply, men nästan. Känner att jag måste bättra på detta. I fortsättningen skall hattbilder bli ett projekt.  


Lokal entertainer på Söder. Han kör med panamahatt. 


Habana, Cuba? Nej, Stockholm, Stortorget. Australiensisk entertainer underhåller till senoritornas förtjusning. 


Från i somras. Pablo Picasso satt och åt glass på Stortorget. 


Rosa hatt från i somras. Föräldrarna är såå stolta. 


Old timer och new timer. Det är bara inse att vi svenskar inte är ett hattbärande folk. Därför brukar hattarna öka i antal på sommaren när jänkarna kommer på besök. 


Den snyggaste hatten jag har plåtat. Panamahatt. Jänkare naturligtvis.  


Här är fyra kvinnliga moon walkers under Halloween. Stilrent!


Själv gillar jag att gå med hatt. Det är praktiskt och skyddar mot väder och vind. Den gör också att man ser ut som en jänketurist, vilket gör att man kan plåta mer obehindrat. Jag använder en mjuk hatt av Ian Wachtmeister-modell som man bara viker ner i fickan. Jättepraktiskt!

Postat 2011-11-14 01:14 | Läst 6724 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bland fotografer och kullerstenar

Efter att ha tillbringat förmiddagen i relativ sysslolöshet bestämde jag mig för att på eftermiddagen gå ut och plåta en sväng. Det skulle bli en dag fylld av fotografer och kullerstenar och dagens färg blev orange.

Det började med att jag gick till Katarina Bangata för att spana in Bondens Marknad. Två härliga pumpor mötte vid ingången och satte tonen för dagen. 

Stadsborna slöt upp med färggranna bärtyg att ta hem guldet från landet med. 

Ivriga händer plockar bland grannlåten. 


Trångt, trångt. Många vill vara med om saligheterna. 

Intensivt köpslående om kantareller. Det är stad mot land. 

Efter Bonden gick jag vidare till det som var målet med min utflykt, nämligen kullerstenarna vid Katarinakyrkan. Såsom jag tidigare berättat i denna blogg håller jag på med ett kullerstensprojekt. Meningen är att gestalta kullerstenarna vid Katarina på ett konstnärligt uttrycksfullt vis. Idag hade jag plockat med 70-200:an, mitt skarpaste objektiv. 

Tyvärr måste jag meddela att projektet inte riktigt vill lyfta. Svårt att få till det. Kanske skall jag prova i regn? En lustig detalj: När man står där och siktar i gränden dyker det upp turister. Detta är precis vad jag står och väntar på - man vill ju ha lite liv i bilden. När turisterna får syn på mig trycker de sig emellertid upp mot sidorna för att inte störa. Det utbryter ett ställningskrig: Jag står och väntar på att de skall röra sig. Turisterna står och väntar på att jag skall knäppa av. Till slut frågar jag: skall ni inte röra på er? Då korsar de gränden i ilfart till andra sidan! 

När jag står där och plåtar dyker det plötsligt upp en kollega. Han är ute i samma ärende, nämligen att plåta kullersten. Han har med sig en Pentax mellanformatare. Jag får tillfälle att känna på den. Vilken härlig sökare! 

Vi drar oss längre upp mot Katarinas höjder. Det visar sig då att även kommersiella krafter är ute och plåtar. Vid Fiskargatan står en fotograf och plåtar en beau, med sidekicks längre upp i backen. Det luktar mode lång väg. 

Nu börjar det bli trångt. Plötsligt dyker de obligatoriska tyska turisterna upp. Och längre ner i backen står ju jag och kollegan och plåtar kullersten! 

Efter denna givande session beslutar jag mig för att avrunda dagen med att plåta lite människor i folkvimlet på Götgatan. Götgatan har sedan man gjorde om den till gågata blivit helt underbar. Fullt med lördagsflanörer. Det är bara att ställa sig mitt i gatan och plåta.  

Se där! Dagen börjar som den slutar i orange. 

Och se där! Precis när jag är på väg att packa ihop kommer två kvinnliga fotografer gående med kamerorna i högsta hugg. En riktigt trevlig final! 

Till syvende och sidst en givande fotodag. Men vad göra åt kullerstenarna? Kanske borde man som sagt testa i regn. Är det någon som kan låna ett paraply? 

Postat 2011-10-08 23:54 | Läst 7630 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera