Till och Från

Jag plåtar framför allt till och från jobbet. Varje morgon går jag från Södermalm över Skeppsbron eller Gamla Stan in till City där jag jobbar. Ofta finns det fåglar, turister eller annat intressant att plåta.

Äventyr i Lissabon

Har tagit påsksemester och åkt till Lissabon. En trevlig liten stad. Meddelar några bilder. 

Första dagen har ägnats åt att turista på heltid. Lissabon är en gammal stad som innehåller en massa mysiga backar och smala gränder. Här får man knata. Och uppför dessa gränder letar sig stadens trademark-spårvagn. 

Se, där är den! Spårvagnen som alla vill plåta! 

Annars är det lite jobbig trafik uppe på kullarna. Hade inte gärna velat vara chaffis i den här stan. 

Allt dock inte gränder. Här Praca do comercio. Men var är kommersen? 

Stöter på några landsmän. Trevligt! 

Och se! Där är spårvagnen som alla vill åka! Linje 28! 

När man väl letat sig upp på kullarna har man milsvid utsikt. Helt klart värt besväret. Vi turister trivs som fiskar i vattnet. 

Ah! Levane citronträd! Som svensk har man oändlig respekt för sådana länder. Det är förresten 24 grader varmt idag. Hur är vädret i Sverige? 

Spårvagnen i all ära. Men det coolaste samfärdsmedlet är nog funikulan. En slags spårvagns-hiss-linbana. Lägg märke till att folk går på spårbanan. En del kör till och med bil där . Här i Lissabon råder en fri stämning. Man gör det som faller en in. What a country. 

Postat 2015-03-31 23:55 | Läst 3328 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Dagnys på Fotografiska

Dagnys på Fotografiska idag. Det årliga gästspelet i Stockholm. Mycket folk: över tjugo pers. Meddelar några bilder. 

-Look! 

En sak jag har märkt med Rauni: hon kör med sina härskartekniker. 

Här är en bild från ett tidigare fika. Samma härskarteknik! Helt klart ingen slump. 

/Slut. 

Postat 2015-03-07 18:15 | Läst 2849 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Kameraloppis

Kameraloppis i lördags. Var där och bevakade. Mest för att spana in det senaste inom retrotrenden. Vad är det som gäller i år? Är det Leica? Voigtländer? Kanske något ryskt? 

Kom dit vid halv elva och då var det knökfullt. På förhand fruktade man att det skulle bli ett gubbdagis. Alternativt ett hipsterjippo. Och visst fanns sådana. Publiken var ändå trots allt ganska blandad. En hel del vanligt folk, faktiskt. 

Bloggen utdelar några eventpriser: 

Bästa kamera: Leningrad. Ryska mätsökarkameror har en oemotståndlig charm. Och det är den kyrilliska skriften som gör det. Mätsökarkameror är inte i första hand till för att fotografera med. De skall beundras, plockas fram och pillas med, lekas med fokusen lite grann. Och därför är det charmen det som avgör. 

Bästa kamera alla kategorier: Fuji 6 gånger 9 Professional. En stor kamera. Greppvänlig. Vederlägger effektivt myten och gnället om att dagens kameror är för stora, att det var bättre förr. Med kameror är det som med alla sköna ting: de skall vara greppvänliga. Förstår inte det moderna vurmandet för miniatyrer. Einstein lär ha sagt: Man skall göra det enkelt för sig - men inte enklare. På samma sätt gäller: Man skall göra det smått - men inte mindre. Vilket Fuji 6 gånger 9 Professional bevisar. 

Postat 2015-03-02 07:14 | Läst 4198 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera