En drömvärld

Jurmala en oas av sand, hav och furuskog samt mängder av charmiga trävillor med snickarglädje ända sedan tsartiden. Det finns även en annan sida av Jurmala, tomma öde hus på stora tomter som ingen tar hand om, man undrar varför? Vad har hänt i husen och varför står de tomma, har ägarna dött eller väntar de på ännu högre priser.

Inlagt 2012-06-24 08:57 | Läst 1100 ggr. | Permalink
Intressanta bilder! Var finns detta område? Med vänlig hälsning, Dan
Svar från Turbo56 2012-06-24 11:32
Jurmala ligger i Lettland , några mil från Riga.
Den ryska tsaren och den ryska adeln valde ofta Jurmala för sommaren, man förstår varför när man ser den 32 km långa sandstranden och trähusen ovanför havet som påminner om Villa Villekulla.
DanneWest 2012-06-24 17:18
Tack Stefan! Med vänlig hälsning, Danne
Häftigt, men tragiskt...
Den första bilden håller jag nog som klart bäst; kompositionen är intressant och har den halvt klassiska regelbrytaren med att vara vinklad åt samma håll den är ställd i bilden.
Svar från Turbo56 2012-06-25 06:28
Tack
Ingen av bilderna är beskuren eller retuscherad på annat sätt. Just i detta fall var det så enkelt att jag analogt ville "skära bort" byggnaderna intill och så tyckte jag att det blev lite kul att den lite spöklika byggnaden kommer ut från vänster och närmar sig betraktaren.
På den tredje bilden störs jag själv av de två parabolerna men av samma skäl som ovan vill jag inte ta bort dem, de sitter där.
Efter Jurmala åkte jag vidare in i landet till Tokums, staden har inte rustats på väldigt länge så där kan man ta läckra bilder.