En eftermiddag på Fotografiska och vägen dit

Skeppsbron måste vara Sveriges mest internationella gata, här hör man samtal på alla möjliga språk

Johan Willners surrealistiska bilder fängslar.

Efter Fotografiska så blev det en snabb promenad hemmåt i kylan, vi gjorde ett stopp på en Bistro för att värma oss och äta en bit

Bilderna har jag tagit med en Nikon D700 och ett Nikkor 28-70 f/2,8

Inlagt 2012-10-28 19:39 | Läst 2630 ggr. | Permalink
Näst sista bilden är ju bland det bästa du fotat.
Svar från Turbo56 2012-10-29 05:00
Den näst sista bilden tog jag igår på en av Johan Willners bilder som hänger på fotografiska, utställningen är verkligen värd att besöka och Johans bilder var nya för mig.
Idag? Igår? Denna helg fick man en fin stadspromenad på köpet vilken dag man än valde för sin utflykt till Fotografiska. Jag var dit på lördagen i alla fall och njöt av stockholmssolen och -luften. Sedan var det ju väldigt intressant att vistas inomhus på museet därefter!
Svar från Turbo56 2012-10-29 04:55
Tack för din kommentar
Söndag mellan 13-16 spenderade jag på Fotografiska, det tar ganska lång tid att gå igenom alla utställningar. När jag gick från Christers bilder via Kenneth Gustavsson och kom in till Johan Willner var det först svårt att ta till sig hans otroliga och surrealistiska bilder. Jag gick vidare genom utställningarna och när jag var klar så kände jag att Willners bilder fortfarande fanns i bakhuvudet, vad var det egentligen i bilderna, jag gick igenom hans bilder ytterligare en gång, folkhemmet men där mäniskorna är som porslinsdockor. Man påverkas av hans bilder som inte har Christers närhet och intimitet utan någonting helt annat.
Fina svartvita bilder. I vilket program konverterar Du?
Svar från Turbo56 2012-10-29 04:39
Tack
Jag använder vanlig enkel Photoshop Elements, det enda jag gör är att välja styrkan hos färgerna till jag känner att bilden stämmer.