Bara bilder

Konst eller klotter?

2012-05-06, äntligen en solig söndag och dags för en promenad runt Katarina.

Graffiti, konst eller inte är en ständigt pågående debatt, om en sopdörr blir vackrare eller inte kan väl diskuteras.

Vi gick vidare bort till Mäster Mikaels gata för att se om träden blommar men allt är sent i år även detta. Kontrasten mellan de nerklottrade bänkarna och kulturhusen blev däremot mycket mer påtaglig och avslöjande, jag längtar efter blomningen.

En liten bit ner längs Katarina östra Kykogårdsgränd stötte vi på ytterligare graffiti fast denna gång lite mer diskret.

Vi avslutade med husrostat kaffe i sköna läderfotöljer på Coffice med målet att vara en av landets bästa kaffebarer

 

Postat 2012-05-12 10:03 | Läst 1987 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Fyra dagar och tre nätter i Marrakech

Jag har varit fyra dagar och tre nätter i Marrakech, en stad som sprakar av färger, tillsammans med min äldsta son Johan.

Efter tre år med en Nikon D200 som är en bra kamera så upplevde jag den totala friheten med en Nikon D700, en kamera där jag inte behöver stativ för att kunna fotografera sena kvällar och nätter.

Medinan den gamla delen av staden är magisk med sina labyrintiska trånga gränder och medeltida byggnader är ett paradis för den som gillar att fotografera.

Mitt i hjärtat av Medinan ligger torget Djemaa el-Fna, torget som aldrig sover, på dagarna är det en gigantisk torgmarknad med ormtjusare, akrobater, vattenbärare och tusentals människor.

På kvällarna förvandlas torget till en cirkus med ett hundratal restauranger och flera tusen besökare. Röken från köken ligger tät över torget

 

Det är i det närmaste omöjligt att inte handla i Marrakech, staden har många tusen butiker där färger och dofter är överväldigande. Textilfärgning i Soukerna är en upplevelse.

Parc Majorelle som ägts av Yves Saint Laurent är med sina färger värd ett besök.

Arkitekturen i den tusenåriga staden få mig att tappa andan, man funderar hur långr vi har kommit på 1000 år, varför kunde de när inte vi kan?

Marrakech en stad där nytt och gammalt möts

Damer på torget

Postat 2012-04-15 20:23 | Läst 4600 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera