Nya vindar

Ännu en dag på jobbet, nya vindar blåser, vi håller på med ombyggnad till kontorslandskap, alla andra sitter i landskap, det är omodernt med eget rum.

Efter att ha suttit i eget rum under hela min yrkeskarriär känns det konstigt att inte ha ett rum där jag kan dra igen dörren när det behövs, att inte ha plats för personliga saker, att inte kunna ha de hjälpmedel som man är van att använda.

Inlagt 2014-12-16 08:54 | Läst 2021 ggr. | Permalink
Landskap har för och nackdelar helt klart
Jag sitter också i landskap, fördelen är främst att det är lätt att prata med andra.
Och efarenhetsutbytet blir faktiskt bättre.

Nackdelen är att det aldrig är tyst, jag har skaffat ett par bra hörlurar som stänger ute bruset :-) när jag behöver fokusera på något
Svar från Turbo56 2014-12-16 13:19
Tack Bengt, det kommer antagligen att vara jag som stör min omgivning eftersom det är en strid ström av människor som kommer till mig för att få svar på frågor, i princip sitter jag aldrig ensam.
Sådana som jag skall man stänga inne.
Det svåra är att gå från 23 hyllmeter till 3 hyllmeter, allt kastas, vilket känns helt galet.
Jag är även fundersam över naturnyttan med landskap där man inte kan spara papper, när jag granskar handlingar så måste jag först skriva ut dessa, därefter skriver jag mina granskningskommentarer, efter det scannar jag handlingarna innan de kastas.
begust 2014-12-16 22:01
Vi är ju i samma bransch,
Jag har börjat granska mer i datorn, pdf filer av ritningar
Så skriver jag kommentarer direkt i filen.
Det är lite bökigare, men med en stor skärm går det riktigt bra
Jag satt i kontorslandskap på 80-talet och det var ett ständigt brus och surr. Blev jätteglad när jag fick eget rum och längtade aldrig tillbaka.
Svar från Turbo56 2014-12-16 13:43
Tack Torbjörn, det var inga lugnande ord men precis vad jag misstänker.
Jag har suttit i både eget rum och landskap, om vartannat de senaste 40 åren. De senaste åren i eget rum eller i rum med högst 2-3 personer. Jag föredrar landskap, det är mer kreativt. För 10 år sedan slängde jag en hel hylla med pärmar och bestämde mig för att inte samla på mig mer än vad som går i väskan, eller datorn, det fungerar det också.
Svar från Turbo56 2014-12-16 17:53
Tack Ingemar, det går säkert även för mig, eftersom vi säljer kvadratmeter papper så blir det däremot svårt att undvika papper helt.
Jag har normalt mellan 10-15 pågående projekt som kräver pärmar och ritningar, att inte kunna ha ritningar i pappersformat blir jobbigast.
Jag förstår dej till fullo men jag vet att arkitekterna som ritade vårt nya hus satt i landskap och inte kunde förstå varför inte forskare skulle kunna trivas i den kreativa miljön. Jag behöver ffa lugn och ro samt möjlighet att diskutera ärenden i telefon. Nu blev det tack och lov inte så många landskap utan mest kontorsrum, men betydligt mindre än i vår förra byggnad, vilket var tillräckligt ångestladdat för en del. Jag hade dock inga problem att slänga en hel del av mina gamla pärmar och papper. Från ca 25 till 9 hyllmeter kan man leva med och jag fick en mycket fin utsikt.
Hälsningar Lena
Svar från Turbo56 2014-12-17 07:43
Tack Lena och grattis till dina 9 meter och nya utsikt, ett litet rum är bättre än inget.
Jag är en av de besvärliga människor som antingen talar i telefon, har besök i rummet eller både och.
Jag arbetar vanligtvis med mellan 10-30 personer inom företaget, de kommer ofta förbi mitt rum eller ringer för att få svar på frågor, hur löser man det utan att störa?
Möten med kunder och externa medkonsulter kommer jag även i framtiden att ta i konferensrum.
Att slänga är nyttigt, man samlar på sig pärmar och papper som mycket väl kan kastas.
Ett problem är att mina skrivbord fylls med nya papper hela tiden, innan en fråga är avklarad kan inte handlingarna kastas eller scannas, resultatet blir högar med ritningar och papper, man kan inte ha för liten arbetsplats.
Nu har jag verkligen klagat, ber om ursäkt.